Hilaire Van der Schueren: “Tom Devriendt meest onderschatte renner van België”

maandag 18 april 2022 om 15:12
Hilaire Van der Schueren: “Tom Devriendt meest onderschatte renner van België”

foto: Cor Vos

Tom Devriendt was gisteren de grote verrassing in de top-5 van Parijs-Roubaix. De Belg van Intermarché-Wanty-Gobert kwam als vierde over de streep, maar volgens Hilaire Van der Schueren had er nog meer ingezeten. “Als Mohoric op 38 kilometer van de streep niet lek rijdt, strijden Tom en Mohoric onder hun tweetjes voor de zege op de piste”, zegt de ploegleider van Devriendt tegen Het Laatste Nieuws.

“Op de kasseien reden Tom en Matej voortdurend 50 kilometer per uur en ze trapten tussen de 400 en 450 Watt. Dan is het voor de mannen in de achtergrond zeer moeilijk om veel terrein goed te maken”, aldus Van der Schueren, die vol lof is over zijn poulain.  “Tom rijdt al bij mij in de ploeg sinds 2015. Ik vind hem al langer de meest onderschatte renner van België.”

“Tom heeft al veel meegemaakt op privé-vlak”, vervolgt Van der Schueren. “Hij wou een paar jaar geleden echt stoppen en was toen ook einde contract bij de ploeg, maar ik heb hem toen bewust de hand boven het hoofd gehouden. Hij is al langer een chouchou van mij. Alleen van zijn lang haar ben ik geen fan. Ik heb hem al vaker gevraagd om het te laten afknippen, omdat ik dat properder vind.”

Devriendt: “In een moeilijke spiraal gezeten”
Devriendt bevestigt dat hij het de afgelopen jaren niet altijd even gemakkelijk heeft gehad. “Ik heb een paar jaar in een moeilijke spiraal gezeten. Dit is een beloning voor de ploeg om mij altijd te blijven vertrouwen”, zegt de 30-jarige renner, die een bijzondere zondag beleefde in de Hel. “Plots zat ik in de kopgroep tussen al die grote namen en het volk schreeuwde mijn naam. Ik reed met de klap vijf kilometer per uur sneller dan normaal.”

“Het was alsof ik in een tunnel aan het koersen was. Op het einde had ik krampen tot en met, maar door de adrenaline kon ik blijven trappen. Jammer dat Küng de sprint al op driehonderd meter van de streep inzette. Ik was een beetje verrast en heb nog alles gegeven, maar het podium zat er niet meer in.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

jimmen 18 april 2022 om 15:45

met zn tweeën winnen is een geoot woord, desondanks heel goed gereden

Cochise 18 april 2022 om 15:46

Haha, Hilaire is wel een fantast. Hele knappe prestatie maar hij vergeet even dat Mohoric toch afscheid nam van Devriendt op Carrefour de l’arbre (of was het Camphin?) en ze uiteindelijk op 1’47 van de winnaar finishen.

Maenhout 18 april 2022 om 17:23

Tom was zelf wijzer, die wilde niet harder fietsen omdat hij zelf verwachtte dat ze bijgehaald zouden worden door een of meer kanonnen. Hij had gelijk: Mohoric was Van Baarle nooit voor gebleven.

stalle 18 april 2022 om 18:41

Tom is wel vierde geworden.

assen 18 april 2022 om 17:08

Fantastische vent die Hilaire.

Ik kan het Vlaams goed verstaan, maar bij Hilaire en Lampaert moet ik enigszins mijn best doen. Zou mooi zijn om met beiden een pintje te drinken en te babbelen over kalveren en chouchous.

Trouwens, ik denk dat Van der Hoorn echt beter was gisteren dan deze langharige vriend. Prachtig interview met Taco door WF. Taco vond het gisteren helemaal niet zo hard gaan, en ging vrij gemakkelijk mee in de eerste groep totdat ie pech kreeg en genaaid werd met een kapot wiel.

uitdewaaier 18 april 2022 om 19:40

Ja en als ik genaaid wordt wil ik ook gezoend worden.

Maillot à Pois 18 april 2022 om 21:19

Als je alleen maar enigszins je best moet doen, dan is dat een knappe prestatie.
Voor de meerderheid van de Vlamingen moeten Lampie en Hilaire ook ondertiteld worden :-)

Pietspeed 18 april 2022 om 21:00

Zeer, zeer opmerkelijk dat 6 van Wanty bij de eerste 23 zitten in de uitslag in mss wel de zwaarste klassieker. Ja, iedere renner van Wanty gegund, maar hoe dat mogelijk is, vraagt kennelijk niemand zich af oid.

Wheely 18 april 2022 om 21:06

Ok, ok, nu kennen we de meest onderschatte renner van België, vraag is nu wie o wie is meest overschatte renner van België? :D

Maillot à Pois 18 april 2022 om 21:14

Snoodaard ;-)

Michelangelo 18 april 2022 om 21:29

Ik weet het!!! Mag ik het antwoord geven wheely???? Alsjeblieft

Headlines

Materiaalzone

Populair