Hilaire Van der Schueren baalt na nipte nederlaag Taco van der Hoorn: “Maar dat is de Tour”

donderdag 7 juli 2022 om 08:38
Hilaire Van der Schueren baalt na nipte nederlaag Taco van der Hoorn: “Maar dat is de Tour”

foto: Cor Vos

Hilaire Van der Schueren, ploegleider bij Intermarché-Wanty-Gobert, zag zijn renner Taco van der Hoorn woensdag net naast ritwinst in de Tour de France grijpen. In de vijfde rit naar Wallers-Arenberg werd de Nederlander met minimaal verschil geklopt door medevluchter Simon Clarke. “Het is jammer als je er zo dichtbij bent”, baalde Van der Schueren na afloop bij Sporza.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Maar dat is de Tour”, zei de ervaren ploegleider vervolgens gelaten. “Vanaf kilometer 0 waren ze weg met zes goede renners. We wisten dat ze het tot het einde konden volhouden, maar dan moet je nog kunnen winnen. Ik zei: die twee gaan naar elkaar kijken voor het geel, misschien is dat een kans”, doelt Van der Schueren op Neilson Powless en Edvald Boasson Hagen. De Amerikaan en de Noor stonden een tijdlang virtueel eerste en tweede.

Uiteindelijk was het een andere renner uit de kopgroep van (aanvankelijk) zes die Van der Hoorn vloerde: Simon Clarke. “Clarke is rap, dat wisten we. Het werd een chaotische sprint”, aldus Van der Schueren, die toe moest zien hoe Clarke met een ultieme jump voorbij Van der Hoorn kwam. “Etappewinst was het belangrijkste. Deze morgen (gisterochtend, red.) hadden we een plan uitgetekend. Dat ging perfect, maar het loopt verkeerd.”

“We hebben nog steeds geen etappe gewonnen in de Tour. Het is wel allemaal goed gegaan. Vandaag scheelde het maar een beetje, we blijven ervoor gaan.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Koers 7 juli 2022 om 09:04

Ik heb het idee dat we Hilaire veuuuuul minder zien als een jaar of 5 geleden. Heeft ie een andere functie dan toen ofzo?

0
Bontempi1962 7 juli 2022 om 09:26

Ik heb een zwak voor deze man. Zo’n ploegleider wil je toch hebben?

0
Limal 7 juli 2022 om 10:07

De lieve grootvader van het peloton, en dat al twintig jaar lang :-)

0
Anton van Valouwe 7 juli 2022 om 11:20

Daar denkt Michael Boogerd toch anders over…

0
Limal 7 juli 2022 om 10:05

Had je als IWG zijnde nu maar een man in de ploeg die in een heuvelrit als vandaag één van de favorieten zou zijn…

0
Steven_E 7 juli 2022 om 10:37

Toch logisch dat Girmay nog niet start in de Tour? ;-)

0
Limal 7 juli 2022 om 10:59

Eigenlijk had ik het over Hugo Page… ;-)

0
Wheely 7 juli 2022 om 11:11

Ze hebben Pasqualon toch? ;-)

0
Dark Noise 7 juli 2022 om 11:06

Ik over Quinten Hermans

0
Abdoe 7 juli 2022 om 11:19

Kop op, Taco krijgt deze Tour nog wel een kans en dan jaknikkert hij over iedereen heen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone