Herstelde Wilco Kelderman maakt comeback in Ronde van Catalonië

woensdag 17 maart 2021 om 16:05
Herstelde Wilco Kelderman maakt comeback in Ronde van Catalonië

foto: RV

Wilco Kelderman gaat maandag van start in de Ronde van Catalonië. Het wordt zijn eerste koers sinds zijn trainingsongeval in januari, waar hij een hersenschudding en een gebroken rugwervel aan overhield. Ook wordt het zijn wedstrijddebuut in het tenue van BORA-hansgrohe.

“In Catalonië verwacht ik niet direct voor het klassement te rijden. Het is vooral fijn dat ik sneller dan verwacht weer in het peloton rijd”, zei Kelderman, die al een hoogtestage van tweeënhalve week in de benen heeft, in een interview met het AD. “In de Ronde van het Baskenland hoop ik wel om de prijzen mee te rijden. Daarna volgen de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Brabantse Pijl, de Ronde van Romandië, de Dauphiné en de Tour de France.”

In de Tour, die op zaterdag 26 juni begint, is de Nederlander de kopman bij BORA-hansgrohe voor het klassement. “Daaruit blijkt wel dat de ploeg veel vertrouwen in mij heeft. Dat voelt goed. Ik ben in de Tour nooit echt top geweest en ook nooit de echte kopman. Maar het voelt nu allemaal nog wel heel ver weg. Ik tel mijn zegeningen. Ik ben vooral bij dat ik weer op de fiets zit”, vertelde hij tot slot.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Het Rode Rugnummer 17 maart 2021 om 16:09

Mooi. Maar wat hij zegt, het klassement zal nog niet heel bijzonder worden. Ik heb hoge verwachtingen van hem in de rest van het jaar!

jsprunk 17 maart 2021 om 16:43

Ik hoop vooral dat hij mooie koersen kan rijden en wat ritten kan winnen dit jaar. Hij heeft er de kwaliteiten voor en Bora is een mooi team om aanvallend te rijden.

Jan Blokland 17 maart 2021 om 17:21

Laten we hopen dat het geen vallen en opstaan meer wordt bij Kelderman.
Het is toch meestal het probleem bij hem. Het heeft hem al heel wat podiumplaatsen gekost denk ik.

Erik33 17 maart 2021 om 17:22

Geweldig sympathieke subtopper, blij dat hij gezond en wel het peloton weer kan aanvullen.

koos1 17 maart 2021 om 17:52

Goed om te lezen dat hij al weer kan koersen na z’n zware val. Hopen dat de pechduivel nu wegblijft en hij een mooi seizoen kan rijden.

Turtlehead 17 maart 2021 om 18:20

Lekker er weer inkomen, dagje uitkiezen, paar keer vol op kop in de finale voor de sprint van Sagan… komt goed! :)

kelderfan 17 maart 2021 om 18:27

Zeker goed om te horen, want hij blijft toch wel mijn favoriet al sinds de ToC; toen nog met Gesink.

Pedalo 17 maart 2021 om 18:57

Zal wel vallen in de vierde etappe en zo een goede positie in het eindklassement verspelen……geblesseerd voor de Tour. En dan toptien in de Vuelta…..

Krakowic 18 maart 2021 om 00:25

Mooi om te lezen dat hij weer kan gaan koersen! Heel benieuwd hoe hij dit jaar gaat presteren. Op de één of andere manier voelt de match tussen Bora en Kelderman als een goede.
Hindley en Hart hebben tot nu toe nog niet echt kunnen bevestigen. Hopelijk kan Kelderman wel laten zien dat het niveau van de Giro vorig jaar echt wel hoog heeft gelegen. Als alle drie deze renners dit jaar flets presteren, dan zal er toch altijd een beetje vreemd teruggekeken worden op die Giro.

Headlines

Materiaalzone

Populair