Herstelde Cavalli doet mee aan eerste Mont Ventoux Dénivelé voor vrouwen

maandag 13 juni 2022 om 18:32
Herstelde Cavalli doet mee aan eerste Mont Ventoux Dénivelé voor vrouwen

foto: Cor Vos

Marta Cavalli zal dinsdag deelnemen aan de allereerste Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor vrouwen. Voor de Italiaanse van FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope is het haar eerste koers sinds een valpartij in de Ronde van Burgos, nu drie weken geleden.

De 24-jarige Cavalli, die in het voorjaar haar definitieve doorbraak beleefde met winst in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl, werd na een val in de tweede etappe van de Ronde van Burgos afgevoerd naar het ziekenhuis. De Italiaanse kon echter al snel opgelucht ademhalen: de schade bleef beperkt bij schaafwonden en kneuzingen.

We zijn nu drie weken verder en Cavalli is inmiddels weer fit genoeg om een rugnummer op te spelden. In de allereerste editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor vrouwen is de renster ook meteen een van de topfavorieten voor de overwinning. Cavalli zal het moeten opnemen tegen onder meer Anais Morichon en Pauliena Rooijakkers.

FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope rekent, naast Cavalli, ook op Stine Borgli, Évita Muzic, Brodie Chapman, Jade Wiel en Victorie Guilman.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Martijn Arensman 13 juni 2022 om 19:45

Wat een nodeloze titel: “…..voor vrouwen”

Heeft Cavalli een andere keuze dan?

0
xistnc 13 juni 2022 om 19:52

Ja. Niet meedoen.

Het is immers de eerste uitgave van de damesversie van deze koers.

0
Olmo 13 juni 2022 om 19:55

Als er niet voor vrouwen achter staat is de kop ‘Herstelde Cavalli doet mee aan eerste Mont Ventoux Dénivelé. Dat klopt dan niet omdat er bij de mannen wel al edities hebben plaatsgevonden. Je kan wel kiezen om ‘eerste’ ook uit de kop te verwijderen, maar zoals het er nu staat lijkt me de keuze te billijken.

0
Vierkante Wielen 14 juni 2022 om 00:23

Cavalli betekent paard dus ik ben blij dat ze het erbij zetten, had ook wel gehoeven.

0
Jos Jalapenos 15 juni 2022 om 00:23

Sowieso goed om eerst wat ervaring als vrouw op te doen voor je je in de mannenwereld meedoet.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone