Herstel Timo Roosen verloopt moeizaam

maandag 18 maart 2019 om 17:35
Herstel Timo Roosen verloopt moeizaam

foto: Cor Vos

Het is maar de vraag of Timo Roosen een rol van betekenis kan spelen in de komende voorjaarsklassiekers. De coureur van Jumbo-Visma kampt met een knieblessure na een valpartij in Kuurne-Brussel-Kuurne. Het herstel verloopt moeizaam. “Ik zal waarschijnlijk niet top zijn in de klassiekers”, zo laat Roosen weten op de ploegsite.

Roosen kwam in Kuurne-Brussel-Kuurne ten val in een afdaling. “Mijn stuur glipte weg in een afdaling, waardoor ik crashte. Ik kon niet voorkomen dat ik op mijn knie – die al gehavend was – viel”, liet de 26-jarige renner eerder weten. “Gelukkig heb ik geen zware blessure. Het komt goed”, was hij aanvankelijk optimistisch.

Toch blijkt het herstel langer te duren dan aanvankelijk gedacht. “Het zit tegen”, zo begint Roosen zijn relaas. “De wond is opnieuw geïnfecteerd, waardoor het toch weer iets langer zal duren. Dit is een terugslag. Ik neem nu antibiotica, maar het schiet nog niet heel erg op met het herstel.”

Geen trainingskamp in Alicante 
Roosen zou aanvankelijk met een deel van de ploeg naar Alicante gaan. “Dat trainingskamp gaat voor mij nu echter niet door. Ik merk dat de knie nog niet top is.” De vraag is of hij nog iets kan uitrichten in de klassiekers. “Normaal gesproken zal ik de komende weken niet top zijn”, zo besluit Roosen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

kelderfan 18 maart 2019 om 18:07

@vlek
Het lijkt mij nu toch wel duidelijk, dat Timo Roosen niet kan worden opgesteld in Catalunya.

ikbenprocycling 18 maart 2019 om 18:50

Domper

sooike 18 maart 2019 om 23:01

Zijn broer is er veel erger aan toe na een ongeluk. Dat zal wellicht meespelen in het mentale herstel van Timo. Sterkte jongen !

Headlines

Materiaalzone

Populair