Herrada, Tour of Oman, Moonen, Martin

Herrada, Tour of Oman, Moonen, Martin

foto: Sirotti

Door Koen Middendorp en Tim Hengel
dinsdag 13 februari 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de Spaanse kampioen Jesús Herrada, de Tour of Oman en Puck Moonen.

Jesús Herrada als kopman naar de Tour de France

Cofidis zal voor de komende Tour de France niet alle eieren in het mandje van sprinter Nacer Bouhanni leggen. Teammanager Cédric Vasseur heeft tegenover Ciclo21 laten weten dat Jesús Herrada als klassementstroef zal worden uitgespeeld. De Spaanse kampioen – die de voorbije winter de overstap maakte van Movistar – is het seizoen goed begonnen met ereplaatsen in de Grand Prix Cycliste la Marseillaise (4e) en de Volta a la Comunitat Valenciana (5e).


Tour of Oman langer op de kalender

De Tour of Oman staat nog zeker zes jaar op de kalender. Organisator ASO heeft hierover een akkoord gesloten met de lokale overheid. De ronde door het sultanaat zag in 2010 het levenslicht. Fabian Cancellara veroverde dat seizoen de eindzege in de eerste editie. Een jaar later viel die eer te beurt aan onze landgenoot Robert Gesink. Vorig jaar ging Ben Hermans met de zege lopen. Met deze overeenkomst wil de ASO ‘een nog sterkere band opbouwen’ met het sultanaat.


Zieke Guillaume Martin fit genoeg voor Ruta del Sol

Guillaume Martin zal woensdag aan de start staan van de 64e editie van de Ruta del Sol. Dit heeft de Franse klimmer via Twitter laten weten. De 24-jarige coureur van Wanty-Groupe Gobert geldt als een van de kanshebbers op een goed eindklassement, maar moest in de Trofeo Laigueglia nog opgeven met koorts. Martin geeft in zijn laatste tweet echter aan zo goed als hersteld te zijn.


Felline aast na moeizaam 2017 op klassiekerzege

Fabio Felline begint met hoge verwachtingen aan zijn negende profjaar. De voor Trek-Segafredo uitkomende Italiaan – die een groot deel van vorig jaar in het water zag vallen door Toxoplasmose – wil in 2018 een klassieker winnen. “Ik zal zowel de kassei- als de klimklassiekers voor mijn rekening nemen. Ik zal er alles aan doen om er een op mijn naam te schrijven”, aldus Felline in een interview met Cyclingnews.

“Het klopt dat John (Degenkolb) en Bauke (Mollema) op papier de kopmannen zijn, maar we hebben in de ploeg vier tot vijf renners die van hetzelfde niveau zijn. We zullen met andere woorden eerlijk tegen elkaar moeten zijn. Dat houdt in dat iedereen de vrijheid zal krijgen om iets te ondernemen.”


Puck Moonen maakt wedstrijdprogramma bekend

Puck Moonen heeft op haar Instagram laten weten welke koersen ze de komende weken zal betwisten. De 21-jarige Nederlandse – die al enkele jaren een relatie heeft met de Belgische veldrijder Eli Iserbyt – zal op 24 en 25 februari haar opwachting maken in respectievelijk de Omloop het Nieuwsblad en de Omloop van het Hageland. Daarna volgen de GP Le Samyn (27 februari) en de Strade Bianche (3 maart).


Campenaerts ziet kansen in tijdrit Algarve

Victor Campenaerts zal in de Volta ao Algarve zijn eerste tijdrit in het shirt van Lotto Soudal afwerken. De Belg is tevreden na een uitgebreide verkenning van het parcours. “De tijdrit is tamelijk technisch met een aantal snelle afdalingen en twee korte maar steile klimmetjes. Het parcours is voor de echte tijdrijders, wat me tevreden stemt. Om te kunnen winnen is het zaak om goed in te delen, en bergop zo min mogelijk snelheid te verliezen.”

De 26-jarige Europees kampioen tijdrijden koestert dan ook de nodige ambitie. “Het doel is duidelijk: ik ga vrijdag voor de winst. De concurrentie is niet mals met Stefan Küng, Tony Martin en Ryan Mullen, maar het zou een teleurstelling zijn mocht ik niet in de top-5 eindigen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Piet Lut 13 februari 2018 om 20:04

Kalender van Puck Moonen had wel eigen bericht mogen zijn. Toch wel het grootste talent …….

Worden kalenders van vrouwen die wel talent in fietsen hebben ook bekendgemaakt of alleen van deze fietsende ……. pppfff laat maar

0
xistnc 13 februari 2018 om 20:18

Een kalender van Puck Moonen? Ja, goed idee.

0
ronddraaien 13 februari 2018 om 20:29

Degenkolb op papier als enige kopman voor het kasseienvoorjaar? Zien ze het potentieel niet in Stuyven of willen ze het niet zien?

0
Chaba 13 februari 2018 om 20:33

Herrada top 10-15, maar meer zal het toch niet worden.
Stuyven zal toch zeker zijn kans mogen gaan verwacht ik.

0
Mathieu Moller 13 februari 2018 om 20:51

Met mannen als Quintana en Valverde in de ploeg heeft Herrada nooit echt eigen kansen gehad in een grote ronde, maar ook dan is een 61e plek als beste eindklassering in een GT echt niet bijzonder. Die kortere rondjes geven namelijk ook niet altijd een indicatie voor een GT.

0
GreenDay 13 februari 2018 om 21:09

Stuyven, wegwezen bij Trek man.

0
schipperaar 13 februari 2018 om 21:58

Goed idee Piet, hopelijk ook een dertiende maand dan in deze schrale tijden.

0
Romāns Vainšteins 13 februari 2018 om 22:43

TREK heeft gewoon een blok met Stuyven en ook Felline erbij. Als het lekker weer wordt is de tactiek semi-laf de boel bijeen houden en op ‘John dass Kanon, munsterSchnur’ te gokken evengoed verdedigbaar.

0
GreenDay 13 februari 2018 om 23:15

@Romans Vainsteins: op papier zou dat inderdaad perfect kunnen werken, Degenkolb als kopman/bliksemafleider en Felline en Stuyven als luitenanten die zelf ook hun kans mogen gaan. Theuns daarentegen gaf deze winter aan dat Degenkolb de enige reden van zijn vertrek vormt. Hij eist van de ploeg op een autoritaire manier dat ze zich volledig opofferen voor hem, zonder de kwalitatieve sterkte van de ploeg uit te spelen.

0
Mwielerfan 14 februari 2018 om 00:41

Eist degenkolb dat of vind de ploegleiding theuns niet goed genoeg als schaduw kopman en wordt dat een beetje verbloemd hiermee?

0
RRobson 14 februari 2018 om 07:32

Felline zijn interview op Cyclingnews is wat genuanceerder, hij vertelt dat Stuyven en hij in de koers moeten bekijken wie zich het beste voelt en dan zal de één voor de ander werken. Klinkt goed in theorie maar werkt vaak niet in praktijk.

Overigens, afgaande op vorig voorjaar, waarin Felline als debutant op de keien zeer goed voor de da kwam, kan ik begrijpen dat hij zich op dezelfde hoogte plaatst als Stuyven, die het toch meermaals liet afweten.

0
Joachim 14 februari 2018 om 07:58

@Mwielerfan, Theuns is geen ploegmaat meer van Degenkolb. Rijdt bij Sunweb nu.

0
Raafje 14 februari 2018 om 09:16

Ik verwacht Herrada echt niet in de top 10 in de komende TdF. Het is een goeie klimmer die je er prima bij kunt hebben als klimknecht, maar verder niks speciaals in mijn ogen. En zeker met het Sterke deelnemersveld, zie ik hem niet echt heel hoog eindigen.

0
Ruben_ 14 februari 2018 om 09:33

De agenda van Puck Moonen.. tsja. Ze heeft wel twee pluspunten

0
Plavka 14 februari 2018 om 10:56

Vraag aan redactie. Willen jullie mijn agenda voor dit jaar ook hebben?

Net zo onzinnig als dat stukje over P. Moonen.
Die heeft nog werkelijk nooit een platte prijs gefietst. Kan nauwelijks het peloton volgen!!!!
Er zijn rensters die veel meer presteren en waarvan je hier nooit iets hoort.

Redactie ????

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone