Hermans: “Ik word maar niet slechter in deze drie weken, ook bergop niet”

vrijdag 28 mei 2021 om 19:56
Hermans: “Ik word maar niet slechter in deze drie weken, ook bergop niet”

foto: Cor Vos

Quinten Hermans zat vandaag in de Giro d’Italia niet voor het eerst mee in de vlucht van de dag. Samen met zijn ploeggenoot Andrea Pasqualon reed de Belg van Intermarché-Wanty-Gobert in de aanval en uiteindelijk zongen zij het uit tot het begin van de slotklim.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“De grote ploegen hadden duidelijk hun zinnen gezet op deze rit en dan weet je dat het moeilijk wordt”, blikte Hermans naderhand terug. “Ik was bang dat de etappe van gisteren mijn laatste kans was op een overwinning. Toch wilde ik mezelf en de ploeg vandaag in de kijker rijden. En natuurlijk hoop je dan dat het peloton zich koest houdt. Op zich was ons groepje wel interessant maar met zes renners voorop blijven is zeker niet evident.”

De Belgische renner merkt dat hij niet slechter wordt tijdens deze drie weken. “Ook bergop niet. Dat is wel leuk om vast te stellen. Ik voel me nog altijd goed. Hopelijk kan ik dat na de rit van morgen ook nog zeggen want een onderneming als vandaag kruipt wel in de kleren natuurlijk. Een rasklimmer ben ik niet maar in klein groepje kan ik zelfs op de langere cols meestrijden om de overwinning.”

Hermans denkt dat hij sterker dan ooit uit deze Giro komt. “Een ervaring als deze zorgt ervoor dat je een grotere motor krijgt dus dat zit wel goed”, zei hij tot slot.

Dit artikel delen:

2 Reacties

guyremgabdel 28 mei 2021 om 21:28

Ik zie hem volgende winter veel sterker voor de dag komen in de cyclocross. Een grote ronde verlegt uw grenzen.

pirazzi 29 mei 2021 om 06:51

Zijn eigen ploeg is toch ook vrij groot met 29 renners en van World Tour niveau. Maar hij zal met “de grote ploegen” ploegen bedoelen die favorieten hebben voor het algemeen klassement.

Headlines

Materiaalzone

Populair