‘Herboren’ Alaphilippe is klaar voor herstart: “Voel me eindelijk weer fris en goed”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 3 juni 2023 om 18:50

‘Herboren’ Alaphilippe is klaar voor herstart: “Voel me eindelijk weer fris en goed”

Julian Alaphilippe keert zondag terug in koers. De Franse oud-wereldkampioen begint dan namelijk aan het Critérium du Dauphiné (4-11 juni). De renner van Soudal Quick-Step kende een moeilijk voorjaar, maar voelt zich nu weer als herboren. “Ik ben echt supergemotiveerd en klaar om er vol tegenaan te gaan.”

In een digitale persconferentie beantwoordde Alaphilippe de nodige vragen, onder meer over zijn teleurstellende voorjaarscampagne maar ook over zijn komende doelen. De Fransman kan niet wachten om opnieuw een rugnummer op te spelden. “Ik ben blij dat ik me eindelijk opnieuw fris en goed voel. Ik heb echt zin om er vol tegenaan te gaan. Ik wil ook voluit genieten van de competitie”, liet hij weten aan onder meer Het Nieuwsblad.

“Ik hoop dat de benen goed zijn om leuke resultaten neer te zetten. Ik ben supergemotiveerd. Het is ook een periode in het seizoen waarvan ik altijd gehouden heb. Dit is het eerste deel van een vierluik. Na Luik-Bastenaken-Luik had ik enkele gemakkelijke dagen om te herstellen van het eerste deel. Daarna trok ik met de ploeg op hoogtestage naar Sierra Nevada. Ik heb daar echt kunnen werken zoals ik wilde. Ik voel me goed, dat is een goed signaal. Ik heb de competitie echt gemist.”

Ritwinst
Alaphilippe wil in de zomer vooral schitteren in de Ronde van Frankrijk en op het WK, maar de 30-jarige renner trekt ook met de nodige ambitie naar het Critérium du Dauphiné. “Welke etappe interesseert me niet, maar ik zou graag een rit winnen. Ik heb nog niet goed gekeken naar het rittenschema, maar er zijn enkele etappes voor puncheurs. De bergritten in het weekend zijn zwaar, maar dat staat me ook aan. Er zijn meerdere mogelijkheden op ritwinst.”

De publiekslieveling denkt niet meteen aan een goed klassement, al sluit hij het ook niet uit. “Aan een plaats in de eindstand denk ik niet echt. Van het ene komt het andere. Ik ga me ook niet focussen op Vingegaard of Bernal, maar mijn eigen ding doen. De Dauphiné is altijd een grote test. Het is de generale voor de Tour. Niet alleen voor de klassementsrenners, maar ook voor de anderen. Daarna volgt alles snel opeen.”

 
6 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2023 19:03
Ik kijk er naar uit, een Alaphilippe met “goesting”. Dat is ook al een tijdje geleden.
  3 juni 2023 19:04
  Als hij zijn niveau haalt worden de dauphine en de (eerste week van) de tour nog een stukje boeiender
3 juni 2023 22:37
Ik heb nog niet goed gekeken naar het rittenschema... Waarom zou je ook, het is niet dat je er vorstelijk voor betaald wordt en bij je professionaliteit hoort.
  3 juni 2023 23:25
  Kan natuurlijk ook zo zijn dat er binnen de ploeg iemand naar heeft gekeken en bepaald heeft welke stukken van welke etappes verkend moeten worden en dat alaphilippe die verkenningen dan ook doet. Dat ie op dit moment dan niet weet of de cote de pike nou de laatste klim van de eerste of van de tweede etappe is maakt op dit moment niets uit, hoewel het natuurlijk maar een kleine moeite is om het roadbook open te slaan.
  4 juni 2023 08:39
  Ik vind het ook onbegrijpelijk. Je hoort het vaak. Zelfs ff rijders in grote rondes. Vorig jaar Evelien nog in de vuelta. Dan denk je toch, hoe dan? Wij zijn hier dus beter op de hoogte dan de renners. Bizar hoor
  4 juni 2023 08:40
  Ff= gc en Evelien = Evenepoel.

Reacties zijn gesloten.