HEMA breidt sponsoring Jumbo-Visma uit naar vrouwenteam

woensdag 11 november 2020 om 13:19
HEMA breidt sponsoring Jumbo-Visma uit naar vrouwenteam

© Cor Vos

Warenhuisketen HEMA verbindt zich tot en met 2023 als sponsor aan de nieuwe vrouwenwielerploeg van Team Jumbo-Visma. Met de uitbreiding van het bestaande partnerschap van de mannenwielerploeg en schaatsteam van Team Jumbo-Visma wil HEMA een signaal geven: zowel talentvolle mannen als vrouwen moeten een topsport kunnen beoefenen.

Vorig jaar maakte Jumbo-Visma bekend dat HEMA als co-sponsor van het herenteam instapte. De warenhuisketen werd dit jaar dan wel zwaar getroffen door Covid-19, maar dat lijkt vandaag dus geen rechtstreekse invloed te hebben op de sponsoring van het WorldTour-team.

‘HEMA ondersteunt door middel van haar sponsorschap ook de doelstellingen van de Jumbo-Visma Academy om fietsen onder jongeren te stimuleren’, meldt het persbericht van het team. ‘Dit doen zij onder andere door nauw samen te werken met Nederlandse wielerverenigingen. Daarbij richt de Academy zich niet alleen op jongens, maar ook op meisjes. HEMA geeft op deze manier invulling aan haar ambitie om te komen tot een inclusieve samenleving, een samenleving waarin iedereen mee kan doen.’

Richard Plugge, algemeen directeur van Jumbo-Visma: “Het is geweldig dat ook HEMA de waarde van ons nieuwe project met de vrouwenploeg inziet. We willen binnen het domein van de wieler- en schaatssport op zo veel mogelijk vlakken op het hoogste niveau presteren, dus het is mooi dat veel van onze huidige partners graag meedenken in dit soort kansen en ontwikkelingen.”

Ook HEMA-CEO Tjeerd Jegen benadrukt het belang van vrouwentopsport. “Onder aanvoering van meervoudig kampioene Marianne Vos wil het damesteam de komende jaren uitgroeien tot het beste ter wereld. Daar willen wij graag aan bijdragen.” Ook de mannenploeg weet zich tot eind 2023 verzekerd van HEMA als partner.

Selectie vrouwenploeg Jumbo-Visma in 2021
flag-nl Teuntje Beekhuis (Lotto Soudal Ladies)
flag-nl Jip van den Bos (Boels-Dolmans)
flag-nl Nancy van der Burg (Parkhotel Valkenburg)
flag-gb Anna Henderson (Team Sunweb)
flag-de Romy Kasper (Parkhotel Valkenburg)
flag-nl Anouska Koster (Parkhotel Valkenburg)
flag-nl Riejanne Markus (CCC-Liv)
flag-dk Pernille Mathiesen (Team Sunweb)
flag-nl Aafke Soet (Ceratizit-WNT)
flag-nl Karlijn Swinkels (Parkhotel Valkenburg)
flag-be Julie Van de Velde (Lotto Soudal Ladies)
flag-nl Marianne Vos (CCC-Liv)

Dit artikel delen:

14 Reacties

Verweggistan 11 november 2020 om 13:31

Bij de mannen dan een Tom Pouche en bij de dames Jip en (Rie)Janneke speelgoed :)

Groetjesaandevoetjes 11 november 2020 om 13:36

Hema is toch overgenomen door Van Eerd? In 2019 hadden ze nog een paar miljoen verlies, dus denk eerder dat Van Eerd Hema nieuw leven in probeert te blazen met dit soort marketing stunts, want met een verlies van een paar miljoen per jaar kun je geen wielerploeg financieren normaal gesproken.

Murcia 11 november 2020 om 13:42

Van Eerd is nog in overleg met de banken over de financiering van de overname dacht ik. Hoe dan ook een mooie plek op het damesshirt is ook gegarandeerd.

Turtlehead 11 november 2020 om 15:08

@Murcia: ik begreep dat die banken nog niet zo happig zijn, dus hopelijk komen de centjes wel rond.

vanSpringel 11 november 2020 om 16:04

De geldstromen van grote multinationals varen wel bij faillissementen. Failliet gaan is tegenwoordig een lucratief verdienmodel voor grote bedrijven. Eerst volduwen met schuld en daarna laten klappen en weer terug-, of opkopen voor in verhouding nihiel bedrag. Dan is er op papier per saldo veel winst gemaakt. Echt HEMA !

Emergo 11 november 2020 om 16:40

@vanSpringel Je hebt de klok horen luiden maar waar de klepel hangt ???

Groetjesaandevoetjes 11 november 2020 om 16:45

@vanspringel – Doorstarten na een faillissement is inderdaad bizar, maar legaal (als schuldeiser is dat vaak heel moeilijk te begrijpen).

Krentenbol 11 november 2020 om 18:03

@vanSpringel
Alleen is HEMA niet failliet, dus er is ook geen sprake van een doorstart. Dat hetgeen wat investeringsmaatschappijen doen, een bedrijf kopen, bezittingen verkopen en volduwen met schulden aan de moedermaatschappij, een bizarre en onbegrijpelijke activiteit is, kan ik begrijpen.

Echter, heeft dit weinig met het bedrijf HEMA of de huidige aandeelhouders te maken, maar met Lion Capital destijds.

Overigens is failliet gaat en een doorstart maken inderdaad moeilijk te begrijpen voor een schuldeiser. Maar daar heeft een schuldeiser tenminste net zo veel baat, bij als wanneer een bedrijf failliet gaat een geen doorstart maakt. In beide gevallen wordt alles verkocht en kunnen (preferente) schuldeisers hun hand ophouden. Of er iets / genoeg overblijft, blijft altijd de vraag.

vanSpringel 11 november 2020 om 18:46

@emergo, ik ben zelf zwaar de klos geweest van meester faillisement. Nagenoeg op ’t randje van alles kwijt te raken. Dus Ja !

Jean Dumas 11 november 2020 om 17:45

Benieuwd naar het shirt.

Wheely 11 november 2020 om 17:57

Nou, nu moeten ze echt Worst halen.

KnightBiker 11 november 2020 om 23:12

Ik had eigenlijk gehoopt dat ze de sporsoring zouden omdraaien Hema als 1st sponsor bij de vrouwen Jumbo 1st bij de mannen.

En, haalt Visma wel voldoende uit haar sponsoring? In Nederland heeft het denk ik weinig zin, misschien dat ze internationaal er wel veel aan hebben.

rahimns 12 november 2020 om 04:04

Waarom heeft het in Nederland weinig zin… ze hebben toch ook een Nederlandse vestiging.

Derierre de la course 14 november 2020 om 20:44

Voor Visma telt ook het schaatsen mee he. En daarnaast rijdt Jumbo-Visma volgens mij 9 maanden per jaar in de kijker. Lijkt me prima reclame als internationaal bedrijf. Het is niet dat ze zadelsponsor zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair