Heinrich Haussler wordt ploegleider bij BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
vrijdag 2 juni 2023 om 18:36

Heinrich Haussler wordt ploegleider bij BORA-hansgrohe

Heinrich Haussler blijft actief in de wielerwereld. De Australiër gaat als assistent-ploegleider aan de slag bij BORA-hansgrohe

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De 39-jarige Haussler is pas enkele maanden wielrenner-af. In april liet hij weten per direct te stoppen vanwege een hartritmestoornis. Daarna zou hij sportdirecteur worden bij Bahrain Victorious, maar dat gaat dus niet meer door.

“Ik kijk erg uit naar deze uitdaging”, aldus Haussler. “Ik heb al een tijdje contact met Rolf Aldag en de afgelopen weken is het concretere geworden. De gesprekken met BORA-hansgrohe hebben me vertrouwen gegeven dat dit de juiste ploeg voor me is.”

“Ik wil de renners helpen met het voorkomen van de fouten die ik heb gemaakt. Mijn kennis wil ik doorspelen aan de volgende generatie”, eindigt hij. “Het gaat een mooie tijd worden hier.”

 
3 Reacties
Sorteer op:
2 juni 2023
Morgen komt dan het bericht dat Mark Cavendish in extremis de job voor de neus van Haussler wegkaapt…
    3 juni 2023
    Geen idee waarom je die minnetjes krijgt, want ik snap de referentie.. San Remo 2009 ;)
    3 juni 2023
    Minners gonna min.

Reacties zijn gesloten.