Havik-Stroetinga twee jaar vastgelegd voor Wooning Zesdaagse

vrijdag 25 oktober 2019 om 10:00
Havik-Stroetinga twee jaar vastgelegd voor Wooning Zesdaagse

foto: Cor Vos

Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn voor twee jaar vastgelegd voor de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, zo laat de organisatie van het wielerevenement weten in een persbericht. Het duo eindigde begin dit jaar als derde in de Zesdaagse, achter het winnende koppel Niki Terpstra en Thomas Boudat en Lasse Norman Hansen-Marc Hester.

Het koppel Havik-Stroetinga is sinds 2017 een gevleugelde combinatie in het zesdaagse-circuit. Zo wonnen beide Nederlanders al tweemaal de Zesdaagse van Berlijn en waren ze vorig jaar de beste in de prestigieuze Zesdaagse van Londen. Havik en Stroetinga gaan van 2 tot en met 7 januari op jacht naar hun eerste zege in de Wooning Zesdaagse.

Wedstrijdleider Michael Zijlaard is maar wat blij met het voor twee jaar vastleggen van beide renners. “In een eerder stadium hebben we Niki Terpstra al voor meerdere jaren vastgelegd en dat wilden we ook met Wim en Yoeri doen. Het is een aanvallend koppel dat behoort tot de internationale top. Ze koersen altijd op het scherpst van de snede en doen altijd mee voor winst.”

In 2018 eindigden Havik en Stroetinga nog als tweede in Rotterdam en tijdens de voorbije editie van de Wooning Zesdaagse moesten ze dus genoegen nemen met brons. “Ik weet zeker dat ze gebrand zijn op succes en dat ze enkel naar Rotterdam Ahoy komen om te winnen”, aldus Zijlaard.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone