Haussler: “Ik leef tegenwoordig volledig voor de sport”

Haussler: “Ik leef tegenwoordig volledig voor de sport”

Foto: Sirotti

zaterdag 23 december 2017 om 10:31

Na zijn optreden in het voorjaar van 2009 was de wielerwereld eensgezind: Heinrich Haussler zou dé nieuwe ster aan het wielerfirmament worden. Acht jaar later is van die voorspelling weinig uitgekomen. Blessures en een gebrek aan focus hebben ervoor gezorgd dat de inmiddels 33-jarige Australiër ver is afgegleden. Met een hernieuwde focus en verlost van zijn fysieke ongemakken, mikt de klassiekercoureur in 2018 echter weer op een terugkeer op het hoogste niveau. “Ik leef op dit moment 100% voor mijn sport”, aldus Haussler in gesprek met Cyclingnews.

Twaalf koersdagen: zoveel stond er op de teller van Haussler na het seizoen 2017. Door knieproblemen miste de renner van Bahrain Merida onder meer het volledige voorseizoen. “Ik kon vorig jaar rond deze tijd niet eens met de fiets rijden. Het ergste is de onzekerheid. Ik piekerde constant over mijn knie, voor het slapen gaan en op het moment dat ik weer wakker werd. Het was verschrikkelijk, maar iedere coureur maakt dergelijke momenten mee. Na mijn operatie heb ik echter geen last meer van ontstekingen. Op dit moment gaat het goed.”

Als er één voordeel is van een dergelijk moeilijke periode, dan is het volgens Haussler wel dat hij zijn leven als profwielrenner nog meer is gaan waarderen. “Als je zoiets hebt meegemaakt, besef je hoe erg je het leven als profrenner mist. En dan bedoel ik niet alleen het rijden van wedstrijden met het team, maar ook om er gewoon op uit te trekken voor een trainingsrit en onderweg te stoppen voor een koffie.”

Haussler geeft toe dat hij in het verleden niet volledig voor zijn sport heeft geleefd, maar inmiddels de knop heeft omgezet. “Als je dertien jaar prof bent, dan zijn er jaren waarin je niet zo serieus bent en dingen een beetje laat gaan. Die fase ligt echter achter me. Ik leef op dit moment 100% voor mijn sport. Na wat ik het afgelopen jaar allemaal heb meegemaakt, wil ik door tot mijn 41e. Ik ben nog niet zo oud.”

Komend seizoen moet met andere woorden het jaar worden van de comeback van Heinrich Haussler. De Australiër zal zich vooral richten op het klassieke voorjaar, waar hij het gezelschap zal krijgen van Sonny Colbrelli. “Sonny en ik zullen gaan samenwerken. Ik weet van mezelf dat ik geen kans meer maak in Vlaanderen, en ik kan in die koers dan ook een dienende rol vervullen. Ik richt me meer op de Omloop het Nieuwsblad, E3 Harelbeke en Parijs-Roubaix. Vooral Roubaix spreekt me aan, het is een koers waarin van alles kan gebeuren. We hebben de laatste jaren gezien dat er verschillende renners wisten te zegevieren.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 23 december 2017 om 10:37

In de meeste koersen hebben verschillende renners gezegevierd.

Jan Blokland 23 december 2017 om 11:37

“Ik leef op dit moment 100% voor mijn sport”.

Daar komt hij dan wel lekker snel achter!

Stenalic 23 december 2017 om 13:04

Lekker op tijd idd Heinrich.

joowii 23 december 2017 om 13:18

Ik vind het toch best een leuke ploeg dit jaar, Bahrein. Zou leuk zijn als ‘ie weer een beetje op niveau komt.

sstijnntje 23 december 2017 om 13:21

Ach ik heb wel met hem te doen. Opgehemeld in de orde van Betancur, Slagter & Talansky. Door verschillende redenen komt dit er dan maar 1 keer uit en verder is het anoniem rondrijden en jezelf frustreren. Ik hoop voor hem dat hij zich nog nuttig kan maken binnen het team en zijn ambities bijsteld naar haalbare doelen. Anders blijf je gefrustreerd rondlopen, ga je gekke en onprofessionele dingen doen zoals ook Michiel Kramer bv. afgelopen weekend in het voetbal.

ikbenprocycling 23 december 2017 om 13:28

Een goede comeback story is i.p. leuk. Het hoeft niet te laat te zijn.
Ik ben benieuwd waar hij met deze passie toe in staat zal blijken. Niet dat ik op hem zal gaan letten, maar hij mag ons verrassen en vaker voorop in beeld proberen te gaan rijden.

thijssss 23 december 2017 om 15:43

Ik vond het altijd wel een gave renner, en jammer dat het zo slecht met hem ging. Vind het ook wel heel makkelijk om van achter je schermpje te gaan oordelen over het feit dat hij bepaalde jaren niet 100% gaf. Zeker als je elke keer weer op de fiets stapt met het idee dat er een aardige kans is dat je het helemaal voor niks doet omdat je geblesseerd raakt. Hopelijk kan hij weer een aardig niveau halen, maar ik ga er niet van uit.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone