Harrie Lavreysen na wereldtitel Keirin: “Dit is krankzinnig”

donderdag 27 februari 2020 om 22:00
Harrie Lavreysen na wereldtitel Keirin: “Dit is krankzinnig”

foto: Cor Vos

Harrie Lavreysen was uitzinnig van vreugde, nadat hij in Berlijn zijn eerste wereldtitel op de Keirin binnengehaald had. Vorig jaar ontbrak hij nog op dit onderdeel, nu mocht hij de regenboogtrui na afloop ophalen.

“Ik kan het niet echt geloven”, vertelde Lavreysen in het flashinterview na het volbrengen van zijn ereronde. “Gisteren een wereldtitel (op de teamsprint), vandaag een wereldtitel: het is krankzinnig. Ik had perfecte wedstrijden vandaag. In het begin heb ik niet veel gedaan. Zo kon ik bijvoorbeeld in de halve finale mijn rit strategisch indelen. Ik had een tactisch plan en het pakte geweldig uit.”

Na twee dagen staat de teller voor de Lichtflits van Luyksgestel op twee gouden medailles. Dat hij niet meer kon wensen, zei hij. Vorig jaar reed hij de Keirin niet tijdens het WK. Met het oog op de Olympische Spelen in Tokio was hij heel blij dat hij nu de Keirin wél mocht rijden. “Dit was mijn laatste kans om de Keirin op hoog niveau te rijden voor het begin van de Spelen.”

“Daarom wilde ik het beste van mezelf laten zien. Dat ik ook kon winnen, had ik niet verwacht”, aldus Lavreysen. Voor de sprinter begint zaterdag het individuele sprinttoernooi, waarin hij vorig jaar in Pruszków wereldkampioen werd.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Oblomov 27 februari 2020 om 22:42

Fantastisch wat een talent. Wordt volgende maand pas 23 en staat al op 5 wereldtitels. Gaat Bos aflossen als meest succesvolle Nederlandse baanwielrenner aller tijden.

0
Peter Lippens 28 februari 2020 om 00:44

Wat is dat met Nederland en de sprinters zowel op de weg als op de baan, begint wel heel erg op te vallen ….Toch gefeliciteerd.

0
xistnc 28 februari 2020 om 00:47

Goh, wat oprecht.

0
Connor 28 februari 2020 om 08:06

We kunnen uiteraard ook van alles insinueren als het om Evenepoel gaat….. Maar toch gefeliciteerd!

0
freirefreire 28 februari 2020 om 01:13

Dit is waarschijnlijk een domme suggestie met de carrière van Theo Bos in het achterhoofd, maar ik kan de gedachte niet helpen dat als je deze jongen op de Champs-Elysees neer zou zetten…

0
Romāns Vainšteins 28 februari 2020 om 07:11

Champs Élisée houdt ook in dat je de tour finisht, aannemende dat je het niet over 500 euro shoptegoed en 45 minuten hebt dat ie heel erg stylish terugkomt.

0
Barry Batsbak 28 februari 2020 om 08:32

Harrie komt niet stylish terug. Geen broek waar die kampioenspoten in passen. Hij komt hooguit terug met een nieuwe slobberbroek voor thuis op de bank, aangenomen dat ze die ergens op de Champs Élisée verkopen.

0
leegloper 28 februari 2020 om 09:48

Bijzondere aan Theo Bos was dat hij relatief dunne benen had en toch zo snel ging. Voor wegwielrennen moet je veel lichter zijn en zelfs Bos lukte het niet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone