Harrie Lavreysen lijdt zeldzame nederlaag op de sprint in Nations Cup Cali
Lavreysen - foto: Cor Vos
maandag 11 juli 2022 om 09:51

Harrie Lavreysen lijdt zeldzame nederlaag op de sprint in Nations Cup Cali

Harrie Lavreysen is er niet in geslaagd het sprinttoernooi te winnen tijdens de Nations Cup in Cali. In de finale was de Trinidadaan Nicholas Paul in twee heats te sterk voor de wereldkampioen, die zich tevreden moest stellen met zilver. Jeffrey Hoogland pakte brons. Shanne Braspennincx reed op de Keirin voor vrouwen eveneens naar de bronzen medaille.

Voor Lavreysen en Hoogland was het sprinttoernooi een kans om zich te revancheren voor de Keirin, waarin ze allebei de finale niet haalden en vrede moesten nemen met de strijd om de plaatsen 7-12. Lavreysen en Hoogland reden de eerste en derde tijd in de kwalificatie over 200 meter en plaatsten zich daarmee meteen voor de achtste finales. Lavreysen stootte vervolgens ten koste van de Trinidadaan Kwesi Browne en de Fransman Melvin Landerneau door naar de halve finale, Hoogland deed dat via de Chinees Qi Liu en de Colombiaan Santiago Ramírez.

Lavreysen haalde daarna via de Colombiaan Cristian Ortega Fontalvo de finale. Een Nederlands onderonsje werd het niet, want Hoogland moest in twee heats zijn meerdere erkennen in de Trinidadaan Nicholas Paul. De sterke sprinter, die in 2019 het wereldrecord op de 200 meter met vliegende start verbeterde naar 9,100 seconden, bleef vervolgens in de finale ook Lavreysen de baas. Paul won de eerste twee heats, waardoor er geen decider aan te pas hoefde te komen. In de strijd om brons was Hoogland te sterk voor Ortega Fontalvo.

Shanne Braspennincx
Shanne Braspennincx reed op de Keirin voor vrouwen naar de bronzen medaille. De olympisch kampioen van Tokio moest de Colombiaanse Martha Bayona Pineda en de Nieuw-Zeelandse Ellesse Andrews voor zich dulden in de uitslag. Laurine van Riessen reed in de finale naar de vijfde plaats. Steffie van der Peet won de finale om de plaatsen 7-12. De Nederlandse ploeg sloot daarmee de trip naar de Nations Cup in Colombia af met vier medailles; eerder was er ook al zilver voor de Nederlandse vrouwen op de teamsprint.

 
7 Reacties
Sorteer op:
Zou tof zijn om een Trinidadaan als wereldkampioen te krijgen!
11 juli 2022
Fantastisch, zowel Lavreysen als Hoogland verslagen.
wheely,waarom vind je dit fantastisch ???ja het moest eens een keer gebeuren dat ze concurentie kregen,maar ik hoop toch dat het voorlopig de laatste keer is [ lavreijsen en hoogland zijn gewoon de beste baanrenners die nederland ooit heeft gehad,daar moeten we heel trots op zijn !
    11 juli 2022
    Ik ben niet zo'n fan van zulke dominantie in de sport. Leuk dat het Nederlanders zijn en daar mogen we best van genieten maar het is alleen maar goed dat er een sterke concurrent op staat. Wat mij betreft mag Pogacar ook snel verslagen worden, geweldige renner maar ik hoef niet 5 jaar achter elkaar dezelfde man de Tour te zien winnen. Zelfde geldt voor zo'n Djokovic, superknap van hem maar wat is daar als kijker nou nog aan?
    11 juli 2022
    Iemand een idee over de huidige vorm van Lavreysen en Hoogland? Hoe verhouden hun kwalificatietijden zich tot bijv die tijdens de spelen?
11 juli 2022
Fantastisch omdat die Paul nu bevestigd wat al langer er aan zat te komen. Die gast is ontzettend goed en het was telkens net niet voor hem. Hij verslaat de twee beste sprinters op rij en dan is het dus niet een toevalstreffer, gewoon ontzettend knap.
11 juli 2022
Nederlandse dominantie kan ik geen genoeg van krijgen…..

Reacties zijn gesloten.