Harm Vanhoucke triomfeert in Piccolo Giro di Lombardia

zondag 2 oktober 2016 om 15:48
Harm Vanhoucke triomfeert in Piccolo Giro di Lombardia

Harm Vanhoucke heeft de beloftenversie van de Ronde van Lombardije gewonnen. De 19-jarige Belg van de opleidingsploeg van Lotto Soudal passeerde na een wedstrijd van 164 kilometer in Oggiono als eerste de finish na in de finale ontsnapt te zijn uit een kopgroep van zes man. Hij volgt op de erelijst de Italiaan Fausto Masnada op.

De beloftenversie van de ‘Koers van de Dode Bladeren’ was minder zwaar dan de editie voor profs, maar de renners kregen desondanks de nodige beklimmingen voorgeschoteld. Onder meer de befaamde Madonna del Ghisallo maakte deel uit van het parcours.

Ondanks de nodige aanvalspogingen in de beginfase, duurde het enige tijd voordat een kopgroep zich formeerde. Uiteindelijk slaagden de Belg Joachim Vanreyten, de Brit Jonathan Dibben en de Italiaan Davide Ballerini erin om te ontsnappen, maar nog voor de Ghisallo volgde een hergroepering. Na de beklimming bleven er negen renners aan kop over.

Uit deze groep waren het Edward Ravasi (Colpack) en Kilian Frankiny (BMC) die er samen vandoor gingen. In de slotfase wisten Patrick Muller (BMC), Andrea Vendrame (Zalf-Euromobil), Bjorg Lambrecht en Vanhoucke (Lotto Soudal U23) aansluiting te vinden voorin. In de slotkilometer ontsnapte Vanhoucke uit de kopgroep, waarna hij solo als eerste over de finish kwam.

Dit artikel delen:

3 Reacties

AZH 2 oktober 2016 om 15:49

edit redactie: bedankt, aangepast

0
CeRo 2 oktober 2016 om 16:11

Wat een toppers, Lambrecht en Vanhoucke, dat als 1ste jaars belofte.

0
IlPirata 2 oktober 2016 om 18:16

Let ook de komende jaren op Edward Ravasi. Talentje hoor.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone