‘Harm Vanhoucke blijft bij Lotto Soudal, Jelle Wallays vertrekt’

woensdag 19 augustus 2020 om 09:02
‘Harm Vanhoucke blijft bij Lotto Soudal, Jelle Wallays vertrekt’

© Cor Vos

Klimmer Harm Vanhoucke (23) had een aantrekkelijk voorstel van BORA-hangrohe op zak, maar zal nu toch verlengen bij Lotto Soudal. Jelle Wallays is dicht bij een vertrek naar Cofidis.

Na een paar moeilijke jaren zet Harm Vanhoucke dit seizoen een stap voorwaarts. Zo werd hij tiende in het eindklassement van de Ronde van de Algarve, twaalfde in de Tour de l’Ain. De West-Vlaming had al even een voorstel van BORA-hansgrohe op zak, maar volgens Het Nieuwsblad zal hij toch verlengen bij Lotto Soudal.

Voor de andere renners die einde contract zijn bij Lotto Soudal, lopen de gesprekken moeizamer. Zo wachten onder meer Tosh Van Der Sande, Nikolas Maes, Sander Armée en Tomas Marczyński nog steeds op een concreet voorstel. Jelle Wallays staat zelfs bijzonder dicht bij een vertrek.

Jelle Wallays (31) vertelde ons begin dit jaar dat hij graag bij de Belgische WorldTour-ploeg zou blijven en snel op duidelijkheid hoopte, maar die is er nog steeds niet. Ondertussen staat Wallays dicht bij een transfer naar Cofidis, al is die voor alle duidelijkheid nog niet rond.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Vinyakke 19 augustus 2020 om 09:38

Van alle renners zonder contract bij LTS is dit wel degene met het meeste potentieel. Bij de rest zit eigen succes er niet (meer) in. Ze zullen vermoedelijk allen moeten inleveren, vandaar de moeilijke gesprekken. Als het geld op is is het nu eenmaal op, anders zou ik Wallays houden gewoon omdat die sterk is, VD sande omwille van de polyvalentie, maes voor het voorjaar, armee voor ondersteuning bergop en marczynski voor de sfeer. Ze vergeten wel Mertz, Hansen, dibben, van goethem en iversen die ik persoonlijk niet zou verlengen. Samen met Dewulf en hagen voor mijn part 7 vertrekkers dan. Heftig…

0
tdcbolide 19 augustus 2020 om 10:46

Perfecte ploeg voor taco van der hoorn

0
Murcia 19 augustus 2020 om 13:26

En Lindeman.

0
john 19 augustus 2020 om 13:36

Als ik een contract kan tekenen bij Bora ,nou dan wist ik het wel , wat voor een hulp kan hij nou verwachten bij de Belgische lotto

0
Thoin 19 augustus 2020 om 13:59

Bij Bora moet hij knechten voor Buchmann-Muhlberger-Postlberger-Grosschartner-Kamna-Schachmann…
Al moeten Muhlberger en Grosschartner nog bijtekenen.

0
Merzbow 19 augustus 2020 om 22:26

Niemand.

Maar Vanhoucke beschouw ik niet echt als klimmer. Ja, bij de beloften was hij dat wel zoals al zovele Belgen (Cras, Benoot, Vervaeke en nog een ganse tros). Ik doel dan op zijn laatste 2 ritten in de Daupiné waar hij op 27 en 34 minuten werd gereden. Dus een top 20 zal hij wel nooit rijden in een grote ronde.

0
Mario de Vries 19 augustus 2020 om 14:10

Mooi dat hij behouden blijft

0
Bummetje 19 augustus 2020 om 14:45

Wat een non-ploeg is lotto toch eigenlijk geworden de laatste jaren zeg. Met Ewan natuurlijk een van de beste sprinters in de gelederen, maar verder is het toch veelal vergane glorie of op ’t randje van WT-waardigheid.

0
Gelei 19 augustus 2020 om 15:58

Wordt zo stilaan het Belgische Roompot; enkel goed genoeg om de vlucht van de dag te halen.

0
Verweggistan 19 augustus 2020 om 16:23

Dat onderhandelen in augustus gaat niet echt lekker. Ik snap dat Wallays zich niet gewaardeerd voelt op deze manier.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone