Guillaume Martin waarschuwt voor Etna-etappe: “Het zal moeilijk worden”

maandag 9 mei 2022 om 13:09
Guillaume Martin waarschuwt voor Etna-etappe: “Het zal moeilijk worden”

Martin tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Vóór de Ardense klassieker verbleef hij meerdere weken op hoogte op de vulkaan Etna - foto: Cor Vos

Guillaume Martin voorziet een moeilijke dag als het peloton van de Giro d’Italia morgen weer op de fiets stapt voor de bergetappe naar de Etna. De klassementskopman van Cofidis weet al wat hij kan verwachten, aangezien hij in zijn voorbereiding op de ronde op de vulkaan verbleef.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Martin verbleef in april drie weken op de Etna voor een hoogtestage in aanloop naar de Giro. Daar waren verschillende redenen voor, vertelde de Giro-debutant in gesprek met Cyclingnews. “Er waren de voor de hand liggende redenen, zoals het weer en de hoogte, maar ook het idee om de Italiaanse sfeer op te snuiven voor de Giro. Ik was ook in staat om de Etna-etappe te verkennen, dus het was een combinatie van dingen.”

Van de 22,8 kilometer lange klim op de vulkaan die de renners naar het op 1892 meter hoogte gelegen Rifugio Sapienza brengt, verwacht de 28-jarige renner dat daar verschillen kunnen worden gemaakt. “Het is dezelfde finish die in het verleden is gebruikt, maar we gaan er op een andere manier naartoe. Ik denk dat het de moeilijkste kant van de klim is, het is echt steil en ik denk dat het mogelijk is om daar al verschillen te zien.”

Ook de verplaatsing van Hongarije, waar de Giro vrijdag van start ging en drie dagen rond trok, naar Sicilië gaat een rol spelen, waarschuwde de filosoof. “Ik denk dat de rustdag moeilijk te verwerken is. We moeten maandagochtend vroeg het vliegtuig halen en dan daarvan herstellen. De etappe is relatief kort, maar er zijn wat glooiende wegen voor we zelfs maar bij de Etna aankomen. Het zal moeilijk worden.”

Gerustgesteld
Over zijn conditie is Martin, die na drie dagen 42e staat in het klassement, op een minuut van het roze, te spreken. “Mijn prikkels in de tijdrit waren vrij goed en het resultaat ook (68e op 45 tellen van winnaar Simon Yates, red.). Na de eerste etappe, waar ik natuurlijk een beetje teleurgesteld was door die verloren seconden, wist ik niet echt waar ik fysiek stond. Ik wist niet of het kwam door de valpartijen of door mijn vorm. Ik ben nu gerustgesteld; I’m in the game.”

Dit artikel delen:

14 Reacties

KJP 9 mei 2022 om 13:39

Toch weer stiekem die Adam die gereden heeft!

chasse patat 9 mei 2022 om 13:45

Zij moeten ook een dagelijkse DNA test krijgen om competitievervalsing te voorkomen.

ThorHushovd 9 mei 2022 om 13:45

Haha, maar mondje dicht tegen Ineos he, want dat keuren ze vast niet goed daar!

pirazzi 9 mei 2022 om 14:40

Als Guillaume Martin een filosoof is ben ik dat ook.

Quincy Adams 9 mei 2022 om 15:02

Het een sluit het ander niet uit.

LucasR 9 mei 2022 om 15:45

Hij heeft filosofie gestudeerd hè, jij ook?

Ardoisier 9 mei 2022 om 17:53

Heb je zijn boek ook gelezen? Erg vermakelijk, maar voor een niet-filosoof zoals ik soms wat lastig lezen. Wel een aanrader overigens.

pirazzi 9 mei 2022 om 19:10

Thnx Lucas, dat wist ik niet.

Franco Ballerini 9 mei 2022 om 19:39

@Adoisier: waarom een aanrader? Steekt hij Wittgenstein naar de kroon?

Kopinkas 9 mei 2022 om 21:04

@franco
Als er één filosoof geen kroon draagt, dan toch wel Wittgenstein…
Alvast een fijne quote die Martin zelf mag aanvullen:
Waarover je niet dalen kan, daarover moet je…

Ardoisier 9 mei 2022 om 22:44

@Franco Ballerini
Het is een aanrader door de opbouw/verhaallijn. De filosofen rijden tegen elkaar de Tour de France, ieder in een eigen rol en met een eigen "opdracht". Dat vond ik wel leuk bedacht.

Zie https://www.bol.com/nl/nl/f/socrates-op-de-fiets/9200000124091743/

Marco Willems 9 mei 2022 om 14:59

Je hebt altijd al gasten die er doorheen zakken na een rustdag en nu is er ook nog na een lange verplaatsing een trage rit tot de Etna begint. Denk dat morgen een aantal gasten al kunnen zwaaien naar hun klassement

Jean Dumas 9 mei 2022 om 15:03

Etna en Blockhaus voor de eerste echte rustdag. Er gaan weer wat renners omvallen in de derde week.

Turtlehead 9 mei 2022 om 16:04

Ja. Maar wie? Yates, Dumoulin, … wie nog?!

Headlines

Materiaalzone

Populair