Guillaume Martin maakt sprong in het klassement: “Niet gepland om mee te zitten”

zondag 15 mei 2022 om 10:44
Guillaume Martin maakt sprong in het klassement: “Niet gepland om mee te zitten”

foto: Cor Vos (archief)

Guillaume Martin deed zaterdag, in de achtste etappe van en naar Napels, uitstekende zaken voor het algemeen klassement. De Fransman zat in de juiste vlucht en wist zo veel tijd terug te pakken op de belangrijkste klassementsrenners. Na afloop was de kopman van Cofidis meer dan tevreden.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Martin, die als negende over de streep kwam in Napels, staat nu weer keurig vierde in de algemene rangschikking. Een minuut achter de Spaanse rozetruidrager Juan Pedro López, maar wel voor mannen als Simon Yates, Richard Carapaz en João Almeida. “Na de etappe met aankomst op de Etna was ik bijzonder teleurgesteld, maar het verliep nu een stuk beter”, vertelde Martin na de finish aan Cyclingnews.

“Het was niet eens mijn plan om mee te zitten. Ik reed bij de officiële start nog in laatste positie, maar ik zat van voren toen de weg omhoog liep. Ik had goede benen, besloot een aanval te volgen en plots zat ik mee in de vlucht. Toen ik eenmaal van voren reed, wilde ik ook doorrijden.” In het peloton zagen we al vrij snel Trek-Segafredo, de ploeg van López, de boel controleren. De Amerikaanse formatie deed dit om Martin binnen schootsafstand te houden.

“Ik ben een renner van de lange adem”
Trek-Segafredo slaagde in zijn opzet, maar toch wist Martin uitstekende zaken te doen voor het algemeen klassement. De Fransman won drie minuten terug op de klassementsrenners en doet nu weer volop mee voor een goede eindnotering. De grote vraag is alleen of Martin vandaag geen prijs zal moeten betalen voor zijn inspanningen in de rit van zaterdag. De renners trekken vandaag, in een heuse bergetappe, namelijk naar de top van de klim van Blockhaus.

Martin maakt zich geen zorgen. “Ik denk dat ik gisteren niet veel meer energie heb verspild dan dat ik in het peloton zou hebben gedaan. Ik ben een renner van de lange adem, van het duurvermogen. Ik voelde me tijdens de rit steeds beter worden. Dat is bemoedigend voor wat nog gaat komen. Ik heb nu tijd teruggepakt, maar hoop dit nu niet weer te verliezen. Ik heb nergens spijt van. Ik koers graag op een aanvallende manier en dat heb ik zaterdag gedaan.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Poeksel 15 mei 2022 om 11:03

Nieuwe trend: per ongeluk in de kopgroep zitten.

Vierkante Wielen 15 mei 2022 om 11:34

Vandaag zal ie er zoals altijd wel weer tussenuit vallen met dikke minuten aan de broek. Maar hij zal ook weer minuten gaan terugpakken volgende week door in de juiste vlucht te zitten.

Die heeft straks weet ik hoeveel top 10s in een grote ronde staan terwijl ie nooit een stabiele ronde rijdt, ook een bijzondere eigenschap.

Turtlehead 15 mei 2022 om 11:34

Hij was toch sterk en reed hard mee op het laatst. Vond ik mooi om te zien, meestal zit ie in het wiel wat af te zien. Dit levert leuker fietsen op om naar te kijken

Jacob Lohof 16 mei 2022 om 12:06

Wat doe je daar dan, verziekt voor de anderen

Laatste nieuws

Materiaalzone