Guercilena: “Nibali mikt op Giro, Olympische Spelen en WK’

dinsdag 12 november 2019 om 11:23
Guercilena: “Nibali mikt op Giro, Olympische Spelen en WK’

foto: Cor Vos

Luca Guercilena, ploegmanager van Trek-Segafredo, heeft meer duidelijkheid gegeven over het programma van Vincenzo Nibali volgend seizoen. De Italiaanse kopman die overkomt van Bahrain Merida heeft de Giro d’Italia, de Olympische wegwedstrijd in Tokio en de WK-wegwedstrijd van Aigle-Martigny als grootste doelen.

Nibali en Guercilena ontmoetten elkaar reeds in Wisconsin, op het hoofdkwartier van Trek. “Ik zag een heel enthousiaste Nibali”, zegt de 46-jarige ploegbaas tegen La Gazzetta dello Sport. “Hij is klaar voor het nieuwe avontuur en hij heeft nog altijd de mentaliteit van een jonge jongen. Hij heeft de mogelijkheid om opnieuw te beginnen in een nieuwe structuur en in die gevallen komt de motivatie bijna vanzelf.

“Om het een geslaagd huwelijk te laten worden moet iedereen zijn verwachtingen inlossen. Wij tegenover Nibali, maar ook vice versa, vervolgt Guercilena. “Nibali is niet iemand die veel praat, maar hij heeft zeer duidelijke ideeën. Volgend jaar zijn de Giro d’Italia, de Olympische Spelen en het WK zijn doelen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

roburger 12 november 2019 om 11:38

Het is dit jaar erg lastig kiezen voor de klassementsrenners. Met de OS en het WK buitengewoon mooie kansen voor die renners. Het lijkt mij moeilijk te combineren met een grote ronde. Maar wat Nibali doet is de slimste keuze denk ik.

Etio 12 november 2019 om 12:57

Inderdaad, een grote ronde, de OS en het WK lijken mij ook lastig te combineren in één seizoen. Het redenen om voor de Giro te kiezen i.p.v. de Tour lijken mij meer frisheid, minder vermoeidheid en betere acclimatisatie in Japan voor de OS. De Tour garandeert daarentegen wel koersritme: als hij de Giro gaat rijden, zou hij dan in Oostenrijk en/of Polen rijden voor de OS om koersritme op te doen? Daarnaast hoef je maar 2 pieken te leggen in het seizoen als je de Giro overslaat en de doelen de Tour & OS en het WK zijn. 3x pieken in één seizoen is in het verleden al weleens te lastig gebleken.

De meningen zijn er in ieder geval over verdeeld volgens mij. Froome zei dat hij het perfect vond dat de OS een week na het einde van de Tour komt. Ik ben benieuwd wat bijvoorbeeld Dumoulin gaat doen.

LuckyLuc 12 november 2019 om 13:42

Volgens mij zijn de klassementsmannen van de Tour bijna altijd ook goed in San Sebastian en dat is ook precies één week na de Tour, dus wat dat betreft geen probleem lijkt me. Het enige is de lange reis naar Japan plus bijbehorende jetlag, dat lijkt me wellicht wel een obstakel.

Viktrodriguez 12 november 2019 om 14:47

Dat is niet het enige probleem. Ook klimatologisch vergt deze trip nogal wat aanpassingsvermogen. Daarnaast is het bij San Sebastian ook vooral dat de meesten ”het er even bijdoen”, terwijl ik niet vermoed dat dat voor de OS ook zo is.

davyduck 12 november 2019 om 15:20

In de Classica San Sebastian die ik zag, zag ik bijna alle klassementsmannen uit de tour lossen en opgeven. Valverde kwam zelfs niet aan sprinten toe.
Tdf op hoog niveau en Tokyo zijn niet te combineren volgens mij.

Fikret 12 november 2019 om 13:47

Goed doordachte keuze om de Giro te rijden waar de absolute toprenners (Froome, Dumoulin, Roglic, wellicht Bernal ook) zich focussen op de Tour. Nibali wint grote rondes als de grote favorieten ontbreken (wint de Tour na het wegvallen van Froome en Contador, etc.). Concurrenten als Pinot, Carapaz, Yates, Kruijswijk kan hij wel hebben, maar is niet opgewassen tegen de 4 eerder genoemde.

Samlambeej 12 november 2019 om 14:09

2019 Giro: Nibali 2e, Roglic 3e

adelaarvanantwerpen 12 november 2019 om 17:04

Roglic won met 2 minuten van Valverde in de Vuelta 2019 en Nibali reed in top vorm in de Tour van 2014 10 minuten weg van Valverde op een minder zwaar parcours. Nibali versloeg Roglic in de giro van 2019 en stond nog voor Roglic in de Tour van 2018 tot zijn val. Volgens mij was Pinot tot voor zijn val toch duidelijker beter dan Bernal in de Tour en had Bernal nog veel moeite met Kruiswijk. Dumoulin was in de giro van 2017 gelijkaardig aan Nibali bergop.

Veloburto 12 november 2019 om 14:49

De Gendt gaat gewoon 3 rondes rijden, het WK en de OS

Sonsbach Allstars 12 november 2019 om 20:45

Vuelta erbij voor Nibali zou wellicht ook nog kunnen. Het lijkt moeilijk kiezen, maar zo heb je dan toch 4 hoofddoelen in een jaar. Relatief dicht bij elkaar. Dat dan weer wel.

west 13 november 2019 om 08:52

Nibali is de eerste die zich uitspreekt, hij is Italiaan, dus de keus voor de Giro is niet heel heftig. Maar ik denk dat de komende maanden, een voor een, de meeste grote namen (die zichzelf kansrijk achten in Tokio) voor de Giro gaan kiezen.
Zou het niet heel verrassend vinden als straks blijkt dat we toch met “slechts” Kruijswijk en Groenewegen de Tour gaan doen.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair