Groves denkt niet alleen aan sprinten: “Wil een iets breder klassiekerprogramma rijden”
Kaden Groves maakte dit jaar al indruk in de Volta Limburg Classic - foto: Cor Vos
woensdag 20 september 2023 om 11:14

Groves denkt niet alleen aan sprinten: “Wil een iets breder klassiekerprogramma rijden”

Kaden Groves heeft zich in dienst van Alpecin-Deceuninck ontpopt tot een bijzonder snelle sprinter. Dit liet de Australiër in de voorbije Vuelta a España nog zien met drie etappezeges én de groene puntentrui. Groves heeft echter ook zijn ambities op klassiek gebied, zo laat hij weten aan Rouleur.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 24-jarige Groves liet eerder dit jaar in de Volta Limburg Classic zien dat hij ook goed uit de voeten kan in het eendaagse werk. De Australiër mikt voor 2024 niet op het kopmanschap tijdens het klassieke voorjaar, maar hoopt wel vaker aan de zijde te koersen van wereldkampioen Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen.

“Er staat nu natuurlijk nog niks vast met het oog op komend seizoen, maar ik geloof wel dat de kans groot is dat ik volgend jaar zal meedoen aan de klassiekers. Ik wil een iets breder klassiekerprogramma betwisten, met Jasper en Mathieu. Ik heb dit jaar al een aantal wedstrijden gereden met Jasper, maar nog niet heel veel. We proberen als ploeg onze kansen namelijk zoveel mogelijk te spreiden.”

Kaden Groves won in de voorbije Vuelta de groene trui – foto: Cor Vos

Samenwerken met Philipsen? 
Philipsen en Groves zijn de twee topsprinters binnen de ploeg van Alpecin-Deceuninck, maar die laatste ziet een samenwerking wel zitten. “Het is misschien niet heel logisch om samen te beginnen aan wedstrijden, maar we werken wel heel goed samen. Er is ook geen sprake van een onderlinge strijd of concurrentie. Ik denk dat het enorm goed zou zijn voor mijn ontwikkeling als renner”, is Groves van mening.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
20 september 2023 12:41
Hij heeft er de capaciteiten voor en met Alpecin dQ is hij zeker kanshebber.
20 september 2023 11:40
Lijkt mij een verstandige keuze! Zijn optreden in het Mergelland gaf wel aan dat hij meer in zijn mars heeft dan alleen sprinten. Hij lijkt meer dat type te zijn dan een echte pure sprinter, want echt veel sprints wint hij nu ook weer niet (in ieder geval nog niet). Natuurlijk: hij was de beste sprinter in de Vuelta, maar echt heel veel concurrentie was daar nu ook weer niet. Dan nog moet je wel winnen uiteraard, maar hij is in ieder geval nu nog niet van het kaliber Jakobsen, Groenewegen, Philipsen, Pedersen (tel daar mits ze hun goede benen terugvinden ook Bennett en Ewan bij), etc.
Ben benieuwd hoe hij het volgend jaar in de (semi-)klassiekers gaat doen!
    20 september 2023 11:55
    Kan het zeker proberen, maar niets mis met alleen te focussen op het winnen van sprints uiteraard. Er zijn er hem veel voorgegaan die een gelijkaardige ambitie hadden, daar van terugkwamen en nooit meer hetzelfde niveau haalden als sprinter. Bennati schiet me meteen te binnen, maar er waren er nog wel. Soms mag je ook als sprinter tevreden zijn met die 6 of 7 koersen die je per jaar wint, zelfs al is het misschien minder heroïsch dan na een dag in de aanval te rijden. Twijfel ook een beetje in welke koersen Groves dan een rol moet spelen, zeker in dit team.
    20 september 2023 12:52
    Er is absoluut niets mis met alleen sprinten, dat zeg ik ook niet. Sterker nog: mijn eerste favoriete renner was een sprinter! En ja: er zijn zeker genoeg voorbeelden van geplande "omscholing" die niet bepaald goed verlopen zijn, maar in het leven moet je risico's durven nemen.
    In het Vlaamse voorjaar tot en met Parijs-Roubaix zou iemand als Groves zijn mannetje moeten kunnen staan. Gezien zijn optreden in Zuid-Limburg wellicht ook in de Brabantse Pijl? Van der Poel zal zeker niet al die koersen rijden, dus ik denk dat er zeker mogelijkheden zijn binnen deze ploeg.
20 september 2023 12:54
Overkill binnen dezelfde ploeg lijkt me, nog naast dat ik niet meteen in Groves een spurter zie die meteen richting het profiel de Lie/Philipsen gaat.

Er gaan al koersen komen aankomend jaar waarin de belangen van MvdP en Philipsen zullen wringen, laat staan dat je daar Groves bovenop gooit.
20 september 2023 13:33
Groves lijkt me al breed genoeg, toch?

Reacties zijn gesloten.