Groupama-FDJ niet in Scheldeprijs na positieve coronatest

woensdag 7 april 2021 om 09:24
Groupama-FDJ niet in Scheldeprijs na positieve coronatest

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

Groupama-FDJ staat vandaag niet aan de start van de Scheldeprijs. Na een positieve coronatest binnen de ploeg ziet het Franse WorldTour-team af van deelname aan de Vlaamse wedstrijd.

Groupama-FDJ hoopte vandaag te scoren met Arnaud Démare, maar door een positieve coronatest binnen het team zien we de Franse kampioen vandaag niet aan de start in Terneuzen. Démare was een van de topfavorieten voor de zege, zeker na zijn recente overwinning in de Franse eendagskoers La Roue Tourangelle.

Ook Jacopo Guarnieri, Antoine Duchesne, Lewis Askey, Tobias Ludvigsson, Ignatas Konovalovas en Ramon Sinkeldam maakten deel uit van de selectie van Groupama-FDJ voor de Scheldeprijs. Afgelopen maandag besloot ook Trek-Segafredo zich af te melden voor de koers vanwege de positieve coronagevallen die afgelopen week aan het licht kwamen.

Alé BTC Ljubljana 
Ook in het vrouwenpeloton waart het coronavirus rond, aangezien Alé BTC Ljubljana dinsdagavond liet weten te passen voor de eerste Scheldeprijs voor vrouwen. De formatie van de snelle Marta Bastianelli kampt ook met een coronageval binnen de ploeg en doet uit voorzorg niet mee aan de Vlaamse eendagsklassieker.

Dit artikel delen:

17 Reacties

skylimit 7 april 2021 om 09:38

Mooi excuus! Geen zin te koersen in de slechte (gevaarlijke) weeromstandigheden.

Polleke 7 april 2021 om 09:51

Zou zo maar kunnen dat er helemaal niet gekoerst gaat worden vandaag, het spookt behoorlijk…

WernerFranke 7 april 2021 om 10:26

Lijkt al bij al nog mee te vallen. Ergste weersomstandigheden zijn hier al achter de rug.

Groetjesaandevoetjes 7 april 2021 om 09:56

Hopelijk gaan ploegen wel weer in specifieke bubbels richting de grote rondes. Zag bij de ronde van vlaanderen veel renners hun partner knuffelen/kussen. Ik ga ervanuit dat alle partners op dit moment gewoon buiten de ploeg bubbels leven.

Al Phila 7 april 2021 om 10:00

Of uitsluitend in de ploegbubbels.

Groetjesaandevoetjes 7 april 2021 om 10:52

Ik zag een filmpje over Yves Lampaert die gezellig elke week achter de motor van zijn oom traint, met zijn vriendin zijn ouders bezoekt en de dag erna weer in een hotel zit voor DQS. Vraag me echt af hoe die protocollen zijn.

Volgens mij beseffen veel wielrenners niet eens in wat voor unieke situatie ze zitten. Bijna alle binnensporten zijn al enkele maanden verboden en de rest van de samenleving zit ook op slot.

xistnc 7 april 2021 om 10:56

Dat mag allemaal, zolang je maar geen tandpasta gaat kopen.

WernerFranke 7 april 2021 om 10:56

Achter een moto trainen lijkt nu niet zo gevaarlijk en in contact staan met je vriendin lijkt me ook wel nog menselijk.

LB108 7 april 2021 om 14:33

Bubbels bubbels maar als Jumbo Visma steeds de vrouwen laat komen maakt de theorie van de bubbel niet veel uit

ThorHushovd 7 april 2021 om 10:01

Epische weersomstandigheden vragen Kristoff om op te staan vandaag en met een zegebaar over de finishlijn te komen, de goden bedankend voor de onheilspellende invloed die zij gehad hebben. En dan met name de god der vikingen, Thor ;).

skylimit 7 april 2021 om 10:05

Och, houd op met die onzin over bubbels. De ploegen zitten constant in een bubbel en toch zijn er positieve tests en dringen besmettingen door in de bubbels.
Het coronavirus is er nu eenmaal en gaat ook niet meer weg, de tijd om zo paniekerig te blijven doen hierover is mijn inziens al voorbij. Het wordt langszaam aan tijd dit als een “normaal” virus te beschouwen en daar ook naar te gaan handelen.

Groetjesaandevoetjes 7 april 2021 om 10:55

en daarom maar uit koers te worden gezet in een grote ronde? begrijp me niet verkeerd he, ik ben niet bang voor corona, maar overheden en organisaties van koersen willen positieve gevallen meteen neutraliseren, dus dat kan betekenen dat ploegen grote rondes niet kunnen rijden. Sportief een ramp en ik denk dat sponsoren er ook niet blij mee zijn.

AnderJ 7 april 2021 om 12:35

@Skylimit: wat stel je voor om Corona te behandelen als een gewoon virus? Er is best iets voor te zeggen dat de huidige maatregelen niet vol te houden zijn, maar wat is je idee? Feit blijft dat dat de IC’s in vrijwel heel Europa nog steeds goed gevuld zijn en de sterfte aan Corona veel hoger is dan bijv. het griepvirus in de afgelopen tien jaar, terwijl we tegen de griep vaccineren en we tegen Corona buitengewone strikte maatregelen in acht nemen.

Romāns Vainšteins 7 april 2021 om 12:36

Wanneer de risicogroepen zijn ingeënt en de ziekenhuizen leeggestroomd gaat dat ook rap gebeuren. Begin Juni weer.

freirefreire 7 april 2021 om 10:31

Heel goed. Jammer voor FDJ, maar liever dit dan dat je achteraf hoort dat er twee of drie besmette renners in het peloton reden.

Ragnar Danneskjold 7 april 2021 om 11:51

Ojee, GROUPAMA-FDJ ten dode opgeschreven nu.

Derierre de la course 7 april 2021 om 15:06

Wel jammer want volgens mij reden deze jongens ook al geen RVV.

Headlines

Materiaalzone

Populair