‘Groupama-FDJ neemt Thibaut Pinot niet mee naar Giro d’Italia’

donderdag 22 april 2021 om 14:53
‘Groupama-FDJ neemt Thibaut Pinot niet mee naar Giro d’Italia’

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot zal dit jaar toch niet deelnemen aan de Giro d’Italia, zo meldt Eurosport ‘op basis van bronnen binnen zijn ploeg Groupama-FDJ’. De Franse klimmer, deze week actief in de Tour of the Alps, heeft nog altijd last van zijn rug.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

De 30-jarige Pinot werd onlangs nog geopereerd aan zijn rug, maar zijn situatie lijkt maar niet te verbeteren. De kopman van Groupama-FDJ hoopte in de Tour of the Alps, een belangrijke voorbereidingskoers richting de Giro d’Italia, op beterschap. De Fransman kijkt na drie etappes echter al tegen een achterstand aan van meer dan dertien minuten.

De Giro d’Italia was dit jaar een hoofddoel voor Pinot, maar door een slepende rugblessure moeten Pinot en zijn werkgever Groupama-FDJ weer terug naar de tekentafel. “We hebben kunnen zien dat hij na de operatie en behandeling nog steeds pijn aan zijn rug heeft”, concludeerde ploegleider Philippe Mauduit dinsdag al.

Slepende blessure 
Pinot klaagde vorig jaar ook al over aanhoudende rugklachten, waardoor hij in de Tour de France niet zijn gebruikelijke niveau wist te halen en vroegtijdig moest opgeven in de Vuelta a España. Dit seizoen wist hij alleen in de Faun-Ardèche Classic (achtste) een goede uitslag neer te zetten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Lalsacien 22 april 2021 om 14:57

Vol inzetten op genezing. Daarna wel tijd om na te denken over een comeback.

Aart van Woud 22 april 2021 om 15:11

Hij is geblesseerd, dus onverantwoord als ze hem wel zouden meenemen.

josi 22 april 2021 om 15:31

Niet echt verrassend natuurlijk. Jezelf drie weken lang binnenstebuiten trekken met een pijnlijke rug kan nooit goed zijn.

lo squalo dello Stretto 22 april 2021 om 15:44

Verstandelijke keuze. Als hij van de klachten verlost geraakt misschien in de Tour wat ritten laten uitkiezen (zou hem bewust die eerste ritten op achterstand laten rijden) om misschien in de OS / Vuelta / Lombardije wel voor het hoogste te gaan. Maar dat is nog veraf, eerst genezen

lampje 22 april 2021 om 16:12

Goeie foto Cor!

Jammer dat hij er niet bij is, zat er een beetje aan te komen.

hartstikkebedankt 22 april 2021 om 17:53

Eerst genezen en gezien het nu al zo lang duurt is het misschien niet verstandig/reëel om dit voor de Vuelta te verwachten.

Stammie 23 april 2021 om 11:14

Misschien Madouas of Gaudu nu naar Giro en Pinot naar de Tour?

IlPirata 23 april 2021 om 11:31

Denk dat ze Gaudu, in deze vorm dit jaar, liever in de Tour goed zien presteren.(@Franseploeg). Maar wie weet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair