Groupama-FDJ haalt Paul Penhoët in augustus naar WorldTour
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 1 juni 2022 om 14:27

Groupama-FDJ haalt Paul Penhoët in augustus naar WorldTour

Groupama-FDJ hevelt Paul Penhoët vanaf 1 augustus over naar het WorldTeam. De 20-jarige Franse sprinter maakt een goede ontwikkeling door in het continentale opleidingsteam en ziet dat beloond worden met een profcontract. Penhoët tekent een contract tot eind 2024.

Penhoët mocht zijn opwachting al enkele keren maken in de selectie van het WorldTour-team. Volgens de UCI-regel mag hij als renner van de opleidingsploeg ervaring opdoen tussen de profs in koersen van UCI .1- en UCI .Pro-niveau. Dat gebeurde dit jaar onder meer al in Boucles de la Mayenne en Circuit Cycliste Sarthe.

De zegeteller van Penhoët staat in 2022 nog op één. In maart won hij een rit in de Ronde van Normandië. Wel rijgt hij de ereplaatsen aaneen. In de Tour of Oman behaalde hij drie top-10-plaatsen en ook in de Dorpenomloop Rucphen (vijfde), de Ronde van Normandië (vijf keer top-10, derde in het klassement), de Sarthe (een keer vierde) en de Tour de Bretagne (vier keer top-10) behaalde hij goede uitslagen.

Sinds 2020 maakt Penhoët deel uit van de opleidingsploeg van Groupama-FDJ. Vorig seizoen wist hij onder meer de Tour d’Eure-et-Loir (UCI 2.2) te winnen en werd hij achtste op het WK voor beloften in Leuven.

 
7 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2022 15:01
Goede zet voor een groot sprint talent. Laat hem een paar keer met Demare een rondje meerijden en zelf wat kleine kansjes krijgen zou ik zeggen, hij heeft wel nog een grote stap te zetten. Sowieso een team met pareltjes die opleidingsploeg van FDJ waaronder Gregoire, Lenny Martinez en Watson. Ook de iets oudere Plowright heeft zich al getoond in de 2.2 koersen.
  1 juni 2022 16:31
  Dan vergeet je ook de nog altijd maar 19-jarige Laurence Pithie nog. Ze hebben op dit moment met Penhoët, Plowright en Pithie drie hele snelle jongens bij die U23 ploeg. Met Martinez, Gregoire en Watson zoals je zegt maar ook met Thompson (prof bij FDJ vanaf 2023), Arm Rait en Enzo Paleni rijden daar nog hele goeie jonkies rond. Dan hebben we de naam Pidcock nog niet genoemd. Al heeft Joe wat minder talent dan Tom.
  1 juni 2022 16:44
  En dan heb je Askey en Stewart nog bij de hoofdmacht, die eigenlijk ook nog U23 zijn.
  1 juni 2022 16:48
  Is er ook een Averall Pidcok?
1 juni 2022 17:27
De nieuwe Hofstetter als je de uitslagen ziet, minstens 10x 2e alvorens te winnen.
1 juni 2022 18:10
De U23 van FDJ lijkt wel op het La Masia van FC Barcelona, een team met bijna allemaal profwaardige renners. Ze kunnen hun oudere renners (Ladagnous, Roux, eventueel Reichenbach, Konovalovas en Ludvigsson) probleemloos vervangen met bijzonder talentvolle jongeren. Zeker met Pithie, Martinez en Grégoire zal het toch de bedoeling zijn hen te doen doorschuiven naar de hoofdmacht. Alle drie het potentieel om op termijn uit te groeien tot kopmannen bij FDJ.
  1 juni 2022 18:21
  Ja, en dan hebben ze vorig jaar nog Marijn van den Berg en Raugel en in mindere mate Page en Balmer, laten gaan.

Reacties zijn gesloten.