Groenewegen: “Waarom stuur je niet goed weg en breng je anderen in gevaar?”

maandag 12 augustus 2019 om 16:58
Groenewegen: “Waarom stuur je niet goed weg en breng je anderen in gevaar?”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen zag in de openingsetappe van de BinckBank Tour zijn winstkansen in rook opgaan, doordat hij in de sprint ingesloten raakte door een terugzakkende renner. “Waarom stuur je niet goed weg en breng je andere renners in gevaar?”, vroeg hij zich na afloop af.


Op 500 meter van de streep haakten Dylan Groenewegen en zijn lead-out Mike Teunissen hun wagonnetje aan bij Edward Theuns van Trek-Segafredo, terwijl op dat moment Jasper Philipsen en een ploegmaat nog op kop reden. Op 400 meter stuurden Theuns en diens ploegmaat dan naar de leiding met nog altijd Groenewegen en Teunissen in het wiel.

Toen Theuns aanzette voor zijn sprint en diens ploegmaat zich liet uitzakken, was de sprint voor Groenewegen voorbij: rechts was er geen ruimte door de boarding en links werd hij ingesloten. Teunissen probeerde de meubelen nog te redden door rechtuit te sprinten, maar toen had Sam Bennett de overwinning al met een hand beet.

“Als een renner van kop gaat in een sprint, waarom stuur je dan niet goed weg en breng je andere renners in gevaar?”, vroeg Groenewegen zich na de finish meteen af op zijn social media. Om er aan toe te voegen dat het met de vorm wel goed zit. “Al bij al voel ik me goed, op naar morgen”, aldus de rappe Nederlander.

Dit artikel delen:

59 Reacties

Pedalo 12 augustus 2019 om 21:17

Dit is al een hele tijd aan de gang, terugzakken dwars door een peloton. Meestal niet van invloed maar nu wel. Ik vind dat er iets moet gebeuren voordat er erge valpartijen van komen. Deze renner stuurt bewust richting Teunissen en dus Groenewegen. Gelijk eruit halen, dan stoppen ze er mss mee. Net zoals het niveau van de reacties hier. Hij zegt nergens dat ie beter was of gewonnen had van Bennet. Hij heeft het alleen over actie van de renner. Niet raar volgens mij. Heb eerder het idee dat er nog flink wat Belgische haat zit over het gevalletje Naesen. Als Groenewegen ergens een mening over geeft of opmerking maakt dan is het gelijk een onsympathieke renner, overschat , niet in vorm enz. Beetje zielige reacties van domme mensen!

HF2013 12 augustus 2019 om 22:06

Tijdens de Tour diverse lead-out mannen geinterviewd die vrijwel allemaal aangaven het niet na te laten als ze bij het uitzakken een andere sprinter kunnen hinderen.
Op zich tactisch, maar het maakt een toch al niet hele veilige discipline als sprinten niet veiliger.

Romāns Vainšteins 12 augustus 2019 om 22:10

Eigenlijk deed Tom Veelers het al destijds bij die Cav-clash, en huilen daarna op een manier die nooit meer ophield.

PietFriet 12 augustus 2019 om 22:11

Ik weet niet of je mag linken in de comments, maar hier (https://imgur.com/a/41w6rSZ) lijkt het er op dat Pedersen expres de treintjes in stuurt.

debarreman 13 augustus 2019 om 07:58

Duidelijk. Pedersen wijkt dik van zijn lijn af. Had gediskwalificeerd moeten worden, evenals Theuns (die er van profiteert).
Dank voor de link.

Magikdatzeggen 13 augustus 2019 om 08:38

ziet er inderdaad uit als bewust hinderen. zou diskwalificatie kunnen zijn.

skylimit 13 augustus 2019 om 09:07

@lm verkeerde topic, maar geeft niet. heb ik iets gemist;) volgens mij heeft Kruijswijk de Tour toch niet gewonnen, maar inderdaad verloren op en na de Galibier.

Gelei 13 augustus 2019 om 09:11

Tja als Pedersen zich verder naar links laat uitzakken pakt hij wss Bennett en Bauhaus mee. Zo is het altijd wat.

mus van de maasstad 13 augustus 2019 om 12:17

Uhhhhhh…. ok…..

Hij rijd op de eerste foto op de witte streep in het midden vd weg hè

Hij moet gewoon verder naar links uit sturen of daar blijven rijden

Jean Dumas 13 augustus 2019 om 12:03

De lichaamstaal van Dylan toont weinig zelfvertrouwen en kracht.

Jean Dumas 13 augustus 2019 om 13:25

Teunissen eindigt als ‘leadout’ nog wel in de boni’s, terwijl Dylan kapot lijkt te zitten.

Spinergy 13 augustus 2019 om 14:23

Volgens mij gaat hij zelf niet hard genoeg momenteel…. die sprint die Van Aert tegen Viviani won, had hij ook nooit zelf gewonnen momenteel… lijkt toch een gebrek aan inhoud…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.