Groenewegen schiet eindelijk raak in Hongarije: “Benen de hele week al heel goed”

zaterdag 14 mei 2022 om 18:05
Groenewegen schiet eindelijk raak in Hongarije: “Benen de hele week al heel goed”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen boekte vandaag zijn derde zege van het seizoen. De Nederlander kwam er de afgelopen dagen niet aan te pas in de Ronde van Hongarije, maar wist vandaag de vierde etappe te winnen door Fabio Jakobsen te kloppen in de massasprint. “De benen zijn de hele week al heel goed, maar de resultaten waren er nog niet”, aldus Groenewegen in het flashinterview na afloop.

“Vandaag maakten we een nieuw plan”, legt de sprinter van BikeExchange-Jayco uit. “Het was ook een zware finale, met twee kleine klimmetjes. Op de grote weg deed het team geweldig werk voor me. Ik heb bijna geen stem meer over van het schreeuwen, maar ik ben heel blij met mijn teamgenoten, dat ze me in een goede positie konden brengen. Op tweehonderd meter voor de streep had ik hele goede benen om te sprinten. Ik ging en zag niemand meer.”

Over het nieuwe plan zei Groenewegen dat het hele team zich in zijn dienst stelde. “We gebruikten ditmaal iedereen. De vorige dagen werden we ingesloten, vandaag hadden we de ruimte. Het hele team was heel sterk. Ze brachten me perfect in positie voor de laatste bocht naar rechts. Toen kon ik meesprinten voor de overwinning.”

“Moeilijk seizoen”
In de finale waren er nog verschillende aanvallen. “Het was heel moeilijk om alles te controleren. De snelheid was heel hoog in het peloton, dat deed soms wel pijn, ook voor mij. Maar ik kon bijblijven, waarna het team me naar voren bracht en ik kon sprinten”, aldus Groenewegen, die zegt dat de overwinning “heel belangrijk” voor hem is. “Het is een moeilijk seizoen. We hadden twee overwinningen met de sprinttrein, maar daarna hadden we veel te maken met ziekte en kwam ik ten val. Nu zijn we de gelukkigen.”

Groenewegen was dit jaar twee keer de snelste in de Saudi Tour, in februari. Daarna wist hij niet meer te winnen, tot vandaag dus.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Oblomov 14 mei 2022 om 19:05

Als je zo gefrustreerd rondrijdt, dat je bij een overwinning gelijk je gram meent te moeten halen op je criticasters i.p.v. gewoon even ongecompliceerd blij te zijn, moet dat toch zijn weerslag hebben op je prestaties. Misschien dat hij op de een of andere manier kracht put uit wrok en frustraties, maar je zou toch denken dat het je eerder hindert. Zoveel extra druk die je niet nodig hebt.

Die laid-back mentaliteit waar Australiërs om bekend staan heeft vooralsnog geen vat op hem…

0
Brabander 14 mei 2022 om 21:31

Die laid back-mentaliteit is daar ook wel weg tegenwoordig hoor. Tijdens de coronacrisis vond ik ze nou niet bepaald ‘chill’ overkomen. De beleidsbepalers dan toch

0
Deel Koeper 14 mei 2022 om 19:30

Is op zich zeker snel genoeg om andere toppers te verslaan, maar toch geen toeval dat het wederom gebeurt buiten de World Tour. Niet noodzakelijk omwille van zwakkere tegenstand op vlak van andere sprinters, maar er is gewoon altijd meer ruimte en minder gewring in die koersen.

0
horsm 14 mei 2022 om 20:48

Mooi dat hij terug is. Dit was erg overtuigend.

0
Polleke 14 mei 2022 om 22:35

Met dat achterlijke vingertje bewijst Naessens zijn gelijk…

0
Vierkante Wielen 14 mei 2022 om 23:33

Echt heel sterke sprint om Fabio zo naar plek 2 te verwijzen, heeft zijn sprinttrein ook neergezet waar hij wilde op 5km van de meet.

Wat Mezgec(?) daar in die laatste bocht doet is ook wel briljant hoor. Maakt niet uit welke sprinter daar achter zit, die moet zoveel kracht verspillen om weer terug te komen dat ie niet meer meedoet als ie moet sprinten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone