Groenewegen: “Hou me vast aan het goede gevoel dat ik twee ritten heb gewonnen”

Door , donderdag 19 juli 2018 om 19:46

Voor Dylan Groenewegen zit de Tour de France erop. Een pijnlijke rug zorgt ervoor dat de topsprinter van LottoNL-Jumbo zijn weg niet kan vervolgen. Na de finish valt de teleurstelling al bij al mee. “Natuurlijk is die er wel, maar het is vooral zonde dat je met zulke goede benen uit de Tour valt”, vertelt hij na afloop voor de camera van WielerFlits.

Tijdens de rit besloot de jury dat de tijdslimiet verder opgerekt werd dan aanvankelijk voor de koers gecommuniceerd was. Desondanks denkt de 24-jarige Amsterdammer dat het geen verschil had gemaakt. “Er kwam inderdaad twee procent bij. Maar het maakt geen wereld van verschil. Iedereen in mijn groep besloot te stoppen. Dan kun je alleen verder fietsen, maar dat is tegen beter weten in. Het hield gewoon op.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 19 juli 2018 om 19:54

Verstandig besluit om te stoppen. Nu kunnen Roosen en vooral Jansen in dienst rijden van Roglic en Kruijswijk.

pirazzi 19 juli 2018 om 19:58

Timo Roosen kan morgen gaan sprinten als zijn blessures meevallen.

koos1 19 juli 2018 om 20:08

Jammer, maar met blessure de beste beslissing. Dat hij vandaag ‘alleen’ werd gelaten zonder steun van Roossen en Janssen was al en teken dat het niet beter ging met zn knie en de opgave eraan zat te komen. Met twee ritzeges is zijn tour meer dan geslaagd, maar kan me goed voorstellen dat hij arijs had willen halen.

ghostwriter 19 juli 2018 om 20:21

Dit is natuurlijk jammer maar zijn Tour is meer dan geslaagd. Hij heeft nu duidelijk gemaakt dat hij bij de absolute wereldtop hoort en misschien wel de absolute wereldtop is.

jacques 19 juli 2018 om 20:29

ik hoop dat er nu mensen mee kunnen met gesink in een vroege ontsnapping in de bergen, gesink verspeelt veel enegrie met op kop rijden, als jij de eerste honder km gewoon hulp krijgt van een of twee ploegmaten die daarna lekker de bus op zoeken, kan hij wat sparen en daarna vol de aanval in gaan

achterhoeker 19 juli 2018 om 20:48

Op naar de Vuelta!

ikbenprocycling 19 juli 2018 om 20:49

Jammer hoor de slachtoffers van dat ritje over de klte kasseien, m.n. evident Dylan en Bauke. Heb met plezier naar die etappe gekeken dat dagje, maar had liever genoemde renners de Tour naar hun grote vermogens zien uitrijden.

wiebipedia 20 juli 2018 om 00:05

Hoe goed sprint die Grøndahl Janssen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.