Groenendaal: “Uitspraken Boom slecht voor de sport”

zaterdag 11 december 2010 om 10:03

Lars Boom heeft met zijn uitspraken dat het veldrijden voor hem slechts een training betreft de sport in een kwaad daglicht gesteld. Dat vertelde Richard Groenendaal tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. Volgens de ploegleider van het Rabobank-Giant Offroad team doet hij daarmee de veldritsport te kort.

“Ik vind het zelfs goed dat Lars terug meedoet. Hij geeft zuurstof aan het veldrijden. Maar dat hij het voorstelt als een tussendoortje, is slecht voor de sport,” verklaarde Groenendaal. “Dan heb ik liever een full time crosser dan iemand als Boom. Want hij krijgt heel veel aandacht voor iets wat eigenlijk weinig voorstelt. In de meeste wedstrijden die hij rijdt is – met alle respect voor die organisaties – weinig te winnen.”

Boom rijdt deze winter enkele veldritten ter voorbereiding op het wegseizoen. Volgens Groenendaal heeft een veldritprogramma meer zin wanneer hij eerder begint. “In november bijvoorbeeld, net voor de Koppenbergcross. Dan krijg je een ander verhaal. Nu is het relatief makkelijk instappen, want alle toppers bouwen stilaan terug op richting de kampioenschappen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair