Groenewegen, Pidcock, Torres, Goldstein

maandag 2 december 2019 om 17:56
Groenewegen, Pidcock, Torres, Goldstein

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Tom Pidcock en baanrenner Albert Torres.

Dylan Groenewegen zet pen onder nieuw contract

Het nieuws over de contractverlenging van Dylan Groenewegen was al even bekend, maar de sprinter heeft vandaag pas zijn handtekening gezet onder een nieuw contract dat hem tot eind 2023 bij Jumbo-Visma houdt. Dat laat de veelwinnaar zien op social media. In het bijzijn van zijn management van SEG tekent Groenewegen de nieuwe verbintenis.


‘Groene’ Tom Pidcock financiert boomplant

Tom Pidcock bood vijf maanden geleden op zijn social media zijn oude fietskleding te koop aan voor het goede doel. Nu is bekend geworden dat hij van de opbrengst de aanplant van 250 bomen financiert, ter compensatie van de CO2-uitstoot van de wielersport. De bomen worden komende woensdag geplant in het Cyclopark van Gravesend. Pidcock zelf is daarbij niet aanwezig omdat hij momenteel op trainingsstage is in Spanje.

“Tom is zich zeer bewust van de uitstoot van CO2 met het vliegen, dat nodig is voor zijn werk”, zei zijn moeder aan Cycling Weekly. “Hij compenseert zijn CO2-uitstoot al en wilde iets extra’s doen gezien de huidige klimaatcrisis. Ook wilde hij zijn oude wielerkleding een goede bestemming geven, dus het was een ideale manier om geld in te zamelen voor boomplant en zo twee goede daden in één te doen.”


Albert Torres komt goed weg na valpartij

Baanrenner Albert Torres kan opgelucht ademhalen. In de tumultueuze koppelkoers tijdens de Wereldbeker van Hongkong was de Spanjaard één van de renners die ten val kwamen. Desondanks kon hij weer opkrabbelen en verder rijden, met de vijfde plaats als resultaat. Toch liet de koppelgenoot van Sebastián Mora, met wie hij in januari ook in actie komt tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam, zich in het ziekenhuis controleren op mogelijke breuken.

Gelukkig voor Torres kwamen daar geen breuken aan het licht, ondanks pijn aan heup en ribben. De Spanjaard bleek alleen blauwe plekken aan zijn val te hebben overgehouden.


Roy Goldstein (26) stopt ermee

Israel Cycling Academy neemt na dit seizoen afscheid van Roy Goldstein. De tweevoudig kampioen van Israël heeft besloten om te stoppen op 26-jarige leeftijd. “Ik voel dat ik mijn maximum heb bereikt. Niemand heeft mij gedwongen om te vertrekken. Ik stop omdat ik dat zelf besloten heb, en daar ben ik trots op”, aldus Goldstein, die in 2015 debuteerde bij de Israëlische ploeg toen die nog continentaal was. Ploegbaas Ron Baron vindt het jammer dat Goldstein kapt. “We hebben aangeboden om te blijven koersen, maar ik respecteer zijn besluit. Hij was een rolmodel.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Patrick 2 december 2019 om 10:10

Wat voor klimaatcrisis? Er is geen klimaatcrisis! Al die fabrieken, Al die auto’s, al die vliegtuigen en wat is het resultaat? 0,9 Graden opwarming de afgelopen 150 jaar. Feit is gebleken dat de mens weinig tot niet verantwoordelijk is voor klimaatverandering. Er is dus geen klimaatcrisis.

koos verrek 2 december 2019 om 10:26

inderdaad! en anders zal ’t mijn tijd wel duren!

fluppie 2 december 2019 om 11:44

Die 0,9 graden resulteert wel in toenemende domheid en naïviteit onder de mensen.

Vinyakke 2 december 2019 om 12:03

Euh, neen patrick. Het probleem ontkennen zal het niet oplossen. Dat er überhaupt nog non-believers bestaan, niet te geloven…..

Emergo 2 december 2019 om 12:04

Showroom was altijd een leuk programma en vooral dat ene liedje|: bla, bla bla bla etc.

Poeksel 2 december 2019 om 12:08

De afgelopen dertig jaar was de stijging van de temperatuur in Nederland gemiddeld 0,04 graden per jaar. Hoeveel is dat vermenigvuldigd met 150, Patrick?

tendam 2 december 2019 om 12:57

@patrick
Laat het denkwerk nou maar aan de wetenschap over. Niet teveel luisteren naar politici als Baudet, die er net zo weinig verstand van hebben als jij.

Natte spons 2 december 2019 om 14:11

Daarnaast is opwarming niet lineair, omdat doordat het ijs wegsmelt van het land, het land wordt opgwarmd door de zon (in Groenland en Rusland), waardoor het smelten nog sneller gaat.

Merlinappa 3 december 2019 om 08:08

Er is nog nooit eerde zo’n snelle stijging van de temperatuur geweest in de geschiedenis van de Aarde.

Pietspeed 4 december 2019 om 19:40

Goed gezien Patrick. Er zijn zeer vele studies van klimatologen dat er idd helemaal geen klimaatcrisis is. N.b. het in het leven geroepen IPCC geeft toe dat in een voor politici weggemoffelde bijlage / appendix er zo ontzettend veel variabelen zijn die het klimaat bepalen dat er überhaupt geen zinnige uitspraak over te doen is, laat staan een crisis. Sterker nog, een zeer grote meerderheid van klimatologen voorspeld juist een daling van de temperatuur. Hier een link van een bekende bbc docu daarover.
https://youtu.be/oYhCQv5tNsQ

LucasR 3 januari 2020 om 17:49

@Pietspeed: deze docu is door klimaatskeptici in elkaar geflanst, waarin verouderde onderzoeksresultaten worden gebruikt en wetenschappers verkeerd worden geciteerd. De BBC heeft deze docu bovendien niet uitgezonden. Laat je alsjeblieft niet zo makkelijk voor het karretje van de skeptici en fossil fuel industry spannen, maar informeer jezelf met meerdere bronnen.

rahimns 2 december 2019 om 11:06

Je kan je kop natuurlijk in het zand blijven steken. Het feit is dat er steeds minder ijs is op de ijskappen en de gletsjers (die belangrijk zijn voor onze watervoorziening) steeds meer verdwijnen. Dus of het nou onze schuld is of niet… we zullen wat moeten doen.

Romāns Vainšteins 2 december 2019 om 11:09

Huppiddock!!!

HoofdIsVrij 2 december 2019 om 16:49

Die CO2 compensatie slaat dan ook nergens op. Een euro per vlucht zoiets? Ik vink het ook altijd maar aan, maar het is veruit te weinig om mijn schuldgevoel weg te kopen…

berlusconi 2 december 2019 om 21:01

Dan vlieg je toch niet meer?

Onie 2 december 2019 om 18:08

Minder vliegen met zijn allen scheelt de helft. Dat hij er nu niet bij aanwezig kan zijn vandaag wege stage in Spanje is dan wel ironisch.

Headlines

Materiaalzone

Populair