Niermann over tijdwinst Roglic: “Eerste keer dat we Evenepoel kwetsbaar zien”

zaterdag 3 september 2022 om 19:01
Niermann over tijdwinst Roglic: “Eerste keer dat we Evenepoel kwetsbaar zien”

foto: Cor Vos (archief)

Grischa Niermann is tevreden over de etappe van vandaag. De ploegleider van Jumbo Visma ziet kopman Primoz Roglic tijd terugpakken op de rode trui, maar wil desondanks niet te hard van stapel lopen: “Evenepoel heeft nog altijd een comfortabele voorsprong.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Direct na afloop van de etappe staat Grischa Niermann de colllega’s van Eurosport te woord. “Als team communiceren we goed over een dag als vandaag. We wilden Robert (Gesink, red.) op kop laten rijden, omdat we wisten dat het lastig zou worden op die steile stukken.”

Evenepoel kraakt op slotklim
“Het is de eerste keer deze Vuelta dat we Evenepoel kwetsbaar zien”, gaat de Duitser verder. “Maar hij heeft nog altijd de leiding en ook morgen staat er weer een belangrijke etappe op het programma. Die koninginnenrit wordt één van de belangrijkste en zwaarste etappes van deze Vuelta, mede door de hoogte van de finish. We gaan een nieuw plan smeden om morgen opnieuw aan te vallen”, sluit Niermann af.

Dit artikel delen:

6 Reacties

fransestinkkaas 3 september 2022 om 19:06

Misschien dan toch de hoogte die Evenepoel opbreekt. Benieuwd naar de komende etappes!

1
Viktrodriguez 3 september 2022 om 23:36

We komen ook in de kritische derde week, wat vooraf ook een vraagteken was. Verder gaat ie zijn meesterknecht Alaphilippe ook missen.

2
kelderfan 3 september 2022 om 19:42

Dat wordt leuk morgen en benieuwd naar ’t plan.

1
bunchsprinter 4 september 2022 om 10:06

Plan is evident. Op tijd eraan beginnen. Anders is het weg. Roglic kan alles of niks spelen. Ze hebben al 2 ritten. En hij heeft 3 x de vuelta gewonnen.

0
Wheely 4 september 2022 om 10:20

Eens, ze hebben in principe niks te verliezen maar ik denk dat Roglic tegelijkertijd genoeg grote ronderenner is om zijn krachten te blijven verdelen. Daarnaast hebben ze ook de mazzel dat de rest van dit peloton ook wel zin heeft in een battle. Gaat geen kansloze missie worden.

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 4 september 2022 om 10:19

Ze kunnen REV misschien al kraken, maar is het vooruitzicht zo fijn om de hele laatste week het rood te moeten verdedigen? Misschien is naderen tot op een minuutje wel het beste. Hou de Vlaamsche Hoop nog maar even levend.

Als hij zelf al kraakt is het natuurlijk een ander verhaal, maar daar is misschien niet eens een plan voor nodig.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone