Grischa Niermann kritisch: “We waren niet zo goed als we gehoopt hadden”

maandag 8 april 2019 om 13:06

Jumbo-Visma reed voorafgaand aan de Ronde van Vlaanderen een dijk van een voorjaar waar het op de Omloop na steevast mee deed om de knikkers en in de top-10 eindigde. In de Hoogmis liep het allemaal net wat anders. “Het was niet de gelukkigste wedstrijd. En ook zeker niet onze beste wedstrijd”, is ploegleider Grischa Niermann eerlijk na afloop.


“De laatste weken was Wout zo ongelooflijk sterk dat we ons ook al een beetje rijk gerekend hadden dat hij voor vandaag echt een van de grote favorieten was”, licht Niermann toe waar de teleurstelling vandaan komt. “We hadden meer verwacht, zeker gezien de laatste koersen. Als ploeg waren we vandaag niet zo goed als we gehoopt hadden.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

18 Reacties

jessevdalen 8 april 2019 om 13:10

Roubaix moet ze ook wel stuk voor stuk beter liggen. Vooral Teunissen, Van Poppel en vd Hoorn. Ook Jansen (getuige vorig jaar)

kelderfan 8 april 2019 om 13:18

Ik had van Mike Teunissen meer verwacht; nu minder door de valpartij en dat kan gebeuren. Daardoor zat Wout Van Aert alleen in de finale en omdat hijzelf niet top-top was, had hij die steun wel nodig. Zie winnaar Alberto Bettiol met een Sepp Vanmarcke en Langeveld aan zijn zijde. Amund Jansen heeft zijn werk goed gedaan en die lijkt mij ook in vorm voor Roubaix. Ik hoop dat ’t voor Wout een mindere dag was.

Newschooler 8 april 2019 om 14:38

Van Poppel heeft zich ook wel op een zeer onzinnige manier kapot gereden door die oversteek te maken terwijl je toch zag aankomen dat dat groepje geen stand ging houden.

jessevdalen 8 april 2019 om 14:48

Ik heb teunissen niet zien vallen?

luckyloek 8 april 2019 om 15:21

@jessevdalen, vroeg in de koers nog, ergens achterin het peloton zat hij kort achter een valpartij en maakte zelf een stoppie, waarna hij op zijn zij viel. Was niet hard en heeft volgens mij ook geen invloed gehad op zijn koers.

Bever 8 april 2019 om 13:18

Absoluut. Het was een mooie dag.

nietram 8 april 2019 om 13:22

Plus dat Wynants natuurlijk op een zeer vervelend moment (pal voor de Muur) lek reed.

mightymert 8 april 2019 om 15:21

Kan iemand mij uitleggen waarom iedereen zo lyrisch is over Jubmo-Visma dit voorjaar? Ik heb alleen een fantastische Wout van Aert gezien en een collectief sterk optreden in Gent-Wevelgem. Mis ik iets?

assen 8 april 2019 om 15:56

Nee, je mist heel weinig. TJV is in de breedte over het algemeen helemaal niet sterk.

Wat je misschien wel miste:
Misschien dat Groenewegen WT etappes won. En de top10 plaats van DvP.

rahimns 8 april 2019 om 16:08

En dan nog Roglic en Kruijswijk die het prima gedaan hebben… beetje meer je er in verdiepen mag wel hoor.

assen 8 april 2019 om 16:22

@ Rahimns
Er is hier een sprake van een misverstand – ik doelde op de Vlaamse klassiekers. En daar doen de – zeer goed presterende – Kruissie & Roga niet mee.

Zelf had ik gehoopt en zelfs verwacht dat Timo, Taco, en Teunissen WT punten zouden scoren dit seizoen. Maar ze presteren slechter dan ik verwachte. Achteraf kun je dat weer recht lullen (blessure Timo, Taco werkt voor anderen, Teunissen niet in vorm), maar dat verandert niets aan hun niet binnenhalen van WT punten.

DvP, waarvan ik weinig had verwacht, haalt WEL resultaat – een top10 plek en wat WT punten in ieder geval.

ghostwriter 8 april 2019 om 16:47

@assen
"Zelf had ik gehoopt en zelfs verwacht dat Timo, Taco, en Teunissen WT punten zouden scoren dit seizoen. Maar ze presteren slechter dan ik verwachte. Achteraf kun je dat weer recht lullen (blessure Timo, Taco werkt voor anderen, Teunissen niet in vorm), maar dat verandert niets aan hun niet binnenhalen van WT punten."

Er zijn gelukkig meer dan genoeg punten binnen gehaald in de Vlaamse WT koersen door Groenewegen, Van Poppel en Van Aert. Iemand die door een val niet rijdt (Roosen) kan natuurlijk geen punten halen en de contributie van Vd Hoorn was groot in het halen van de WT punten door Groenewegen, Van Poppel en Van Aert. In mijn ogen is Teunissen de enige die een beetje tegenvalt dit voorjaar.

"DvP, waarvan ik weinig had verwacht, haalt WEL resultaat – een top10 plek en wat WT punten in ieder geval."

Twee top 10 klasseringen, 5e in Gent-Wevelgem en 7e in Dwars door Vlaanderen. Trouwens heeft Teunissen door zijn 10e plaats in de Driedaagse ook wat WT punten gepakt.

snoep de hond 8 april 2019 om 17:02

@assen,
Ten eerste zijn, in tegenstelling tot voorgaande jaren, tijdens de Vlaamse klassiekers redelijk wat WT punten binnengehaald. Dat is dan wel niet door Timo, Taco en Teunissen zelf gebeurd, maar uiteindelijk probeer je toch als team presteren en daarvoor zullen in sommige situaties renners hun eigen uitslag moeten opofferen.
Je kan wel individuele renners gaan "afbranden", maar ik vind dat er echt wel een stap is gemaakt ten opzichte van voorgaande jaren. Misschien is die stap wel grotendeels te danken aan Wout, maar het is tenminste een duidelijke stap voorwaarts.

Ik ben het echter ook niet compleet met je oneens wat betreft de verwachtingen vooraf. Echter zoals je zelf al aangeeft is het over Timo lastig oordelen door zijn blessure. Ik had verwacht dat die wel een stap zou hebben gemaakt, maar dat is nu helaas niet te beoordelen.

Verder vind ik je verwachtingen vooraf wat betreft Taco mijn inziens iets te hoog. Die heeft op een "niveau lager" een paar leuke resultaten gehaald, maar mijn inziens is het niet meer dan logisch dat hij dit jaar in de grote koersen eerst een meer dienende rol wordt ingezet. Zeker nu Wout zo'n hoog niveau blijkt te halen.

Teunissen is daardoor wat mij betreft de enige waar je enigszins het stempel teleurstellend op kan plakken. In de sprinttrein lijkt hij meteen van grote waarde te zijn, maar in de klassiekers lijkt hij niet echt een stap te hebben gemaakt. Nu vond ik ook niet dat hij echt veel slechter was dan vorig jaar, waar hij vooral opviel door die ene uitschieter in Dwars door Vlaanderen.

Mwielerfan 8 april 2019 om 23:17

Wt punten door in een groepje 7de te worden, als we daarover praten zegt dat toch wel genoeg. Ze hebben buiten wva nergens meegedaan met de koers in de finale. Veel belangrijker dan wat voor punten

Jeff 8 april 2019 om 18:28

Van Poppel heeft met zijn actie het team in de steek gelaten. Jumbo speelt een mannetje kwijt omdat DVP zich verliest in een onzinnige tegenaanval.

Alexander 9 april 2019 om 13:35

DvP straalt uberhaupt niet veel slimheid uit. Dit was ook niet een al te tactische zet, maar misschien werd het vanuit de ploegleiders wel tegen hem gezegd. Hij rijdt wel goed dit jaar. Aan zijn vorm zal het niet liggen. Misschien als hij wat meer rust kan vinden en vooral zelfvertrouwen dat het nadenken makkelijker lukt.

Joachim Agostinho 8 april 2019 om 18:32

@snoep de hond 8 april 2019 om 17:02
Hij heeft zich vorig jaar ook goed in P.R. laten zien, afwachten wat het nu gaat worden, voorlopig is hij niet veel opgeschoten.

xistnc 8 april 2019 om 18:47

@koel
Voorlopig straalt hij in 2 maanden al meer koersplezier uit dan de vorige 2 jaar bij elkaar. Lijkt me winst.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair