Grieperige Elia Viviani stapt af in Romandië met oog op de Giro

zaterdag 4 mei 2019 om 15:51
Grieperige Elia Viviani stapt af in Romandië met oog op de Giro

foto: Cor Vos (archief)

Elia Viviani is zaterdag met het oog op de Giro d’Italia, die volgende week begint in Bologna, niet meer van start gegaan in de Ronde van Romandië. De sprinter van Deceuninck-Quick Step was al enkele dagen grieperig. 

“Ik heb al even last van een griepje, maar ik ben blijven koersen. De Ronde van Romandië is een belangrijke voorbereiding voor mijn grote doel, de Giro. Ik ben blij met mijn vorm, maar ik heb gewoon wat extra dagen rust nodig om volledig te herstellen”, vertelt de Italiaan aan Sporza.

Niet alleen Viviani, maar ook Rodrigo Contreras (Astana) en Léo Vincent (Groupama-FDJ) gaven er nog voor de start van de koninginnenrit met ziekteverschijnselen de brui aan.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Marcel1112 4 mei 2019 om 16:23

Viviani (lees ploegleiding QS) is een slimme rakker. Hij wint veel, maar kiest zijn wedstrijden uitgekiend uit, dus niet starten in koersen waar de veel snellere mannen als Groenewegen rijden.

Hollow Knight 4 mei 2019 om 16:34

Wat een onzin. Hij rijdt trouwens gewoon de Tour dit jaar.

Hoe Nederlanders er altijd in slagen alles om Nederlandse renners te laten draaien is mij een raadsel. Alsof buitenlandse renners enkel naar de agenda van Nederlandse renners kijken om hun keuzes te maken.

Het wielerpeloton ligt echt niet wakker van Groenewegen, Dumoulin of Van der Poel hoor.

Marcel1112 4 mei 2019 om 16:41

Daar liggen ze wel wakker van. Jakobsen versloeg Viviani tijdens QS training sprints een paar jaar geleden al geregeld. Een Groenewegen in goede vorm rijdt Viviani op drie fiets lengtes.

Viktrodriguez 5 mei 2019 om 00:07

Dat doet er niets aan het feit dat de nationaliteit van Groenewegen, Dumoulin of VdP echt geen klap uitmaakt voor die gasten. Ze zien hooguit een grote concurrent van een andere ploeg, maar waar ze verder vandaan komen is volledig irrelevant.

zipp404 5 mei 2019 om 00:08

Het sprintniveau bij DQS is sinds de overstap van ZIPP wielen flink afgenomen, dat ligt niet aan de renners.

Zjoske 5 mei 2019 om 10:28

Ze hebben ook andere ventieldopjes. Dat scheelt toch ook gauw 10% vergeleken met de oude.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair