Greipel verlaat Ronde van de Algarve vroegtijdig na val

zondag 21 februari 2016 om 15:12
Greipel verlaat Ronde van de Algarve vroegtijdig na val

Foto: Sirotti

André Greipel is vandaag niet gestart in de slotrit van de Ronde van de Algarve. De Duitser kwam gisteren ten val en besloot daarom om de Portugese rittenkoers vroegtijdig te verlaten.

“André Greipel kwam gisteren vrij hard ten val met schaafwonden aan zijn volledige rechterzijde en een gekneusde rib links tot gevolg,” vertelt teamarts Servaas Bingé op de site van Lotto Soudal. Greipel liet de bergachtige slotrit links liggen en beperkte zich tot losfietsen. “Zijn verdere programma komt vermoedelijk niet in het gedrang”, aldus de ploeg. De verwachting is dat hij volgende week zondag tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne opnieuw zijn opwachting kan maken.

Lotto Soudal kende de voorbije week de nodige pech. Gert Dockx en Thomas De Gendt werden afgelopen vrijdag in Spanje door een auto aangereden. Dockx heeft een zware kneuzing aan het rechterbeen, waardoor zijn optreden in het openingsweekend twijfelachtig is. Thomas De Gendt liep een barst in zijn ringvinger, een lichte hersenschudding en verschillende kneuzingen op. Over zijn deelname aan Parijs-Nice wordt later beslist.

Jelly Wallays liep bij een eerdere val in de Algarve een spierscheurtje rond de heup op. Woensdag wordt er beslist of hij deelneemt aan Omloop Het Nieuwsblad. Marcel Sieberg herstelt nog van een chronische luchtwegeninfectie en komt komend weekend niet in actie.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Pizzi 21 februari 2016 om 20:26

Greipel ziet er haast uit als een bodybuilder op deze foto. Beest.

Benieuwd naar ‘m in de klassiekers. Vorig jaar was ‘ie lekker bezig!

0
vincenzo 21 februari 2016 om 20:46

Invloed van een gekneusde rib niet onderschatten. Pijnlijk en belemmerend voor ademhaling. Hersteltijd van 6 weken. Wordt lastig zondag in Kuurne vrees ik.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone