Greipel na succes in Duinkerke: “Had nog geen zege verwacht”

Greipel na succes in Duinkerke: “Had nog geen zege verwacht”

foto: Sirotti

donderdag 10 mei 2018 om 10:45

In de schaduw van de Giro d’Italia spurtte André Greipel gisteren naar ritwinst in de Vierdaagse van Duinkerke. De 35-jarige renner van Lotto Soudal wist hiermee een moeilijke periode af te sluiten. Op de website van de Belgische formatie deed de Gorilla zijn verhaal.

De Vierdaagse van Duinkerke was de eerste koers van Greipel sinds Milaan-San Remo, die hij moest verlaten na een val. Een sleutelbeenbreuk hield hem vervolgens enkele weten van de fiets, maar in de finishstraten van Soissons liet hij zien weer terug te zijn. “Ik had niet verwacht dat ik al op dag twee van mijn comeback zou winnen. Dinsdag besloot ik om niet mee te sprinten, maar vandaag (woensdag, red.) voelde ik me al beter.”

“Ik wist ook dat de finish me beter lag. Onderweg deed de ploeg fantastisch werk. In de sprint koos ik het wiel van Bryan Coquard. Ik had uiteindelijk het geluk dat ik hem nog links kon passeren, want hij ging langzaam naar de hekken. Hij deed de deur echter niet dicht”, aldus Greipel.

De Duitse spurtbom geeft aan de rest van de week nu relaxed te benaderen. “We hebben ons doel bereikt, namelijk het winnen van een etappe. Ik zal het nu dag voor dag bekijken. Er wachten nog twee sprintkansen. We werken hier aan onze lead-out voor de Tour de France. We moeten in de komende weken de mechanismen nog onder de knie krijgen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Secondant 10 mei 2018 om 11:01

Opvallend, dit zou dus inhouden dat de huidige sprinttrein ook mee gaat naar de Tour? Zo sterk is de selectie van Lotto Soudal niet in de 4-daagse. Zou hoogstens 1 man meenemen naar de Tour, naast Greipel zelf natuurlijk. En dan denk ik voornamelijk aan De Buyst of Sieberg, maar beide lijkt me gewoon te weinig kwaliteit.

21 GREIPEL André
22 DE BUYST Jasper
23 MERTZ Remy
24 HOFLAND Moreno
25 WOUTERS Enzo
26 NAESEN Lawrence
27 SIEBERG Marcel

In de Tour mag met 8 man gestart worden. Greipel, De Gendt en Bennoot lijken mij zekerheden. Wellens zal wel rust pakken. Dan nog maken renners als Montfort, Marczynski, Vanendert, Vandersande en Armee meer kans om mee te gaan.

koos1 10 mei 2018 om 11:10

Sprinttrein voor de Tour zal wel worden Sieberg – De Buyst – Greipel en misschien nog Hofland erbij. Dan wordt de rest van de ploeg lijkt me aangevuld met de aanvallers als Benoot, De Gendt en good old Bak zal ook wel weer erbij zijn.

tdcbolide 10 mei 2018 om 11:12

Marczynski is normaal ook een zekerheid voor de Tour: Greipel, Sieberg, Benoot, De Buyst, Marczynski, De Gendt en Keukeleire. aangevuld met monfort, vanendert, wallays of Hofland verwacht ik

JeDaRe 10 mei 2018 om 12:09

Heel fijn voor André! By the way: weten = weken

Headlines

Materiaalzone

Populair