Greipel geeft er de brui aan in de Ronde van Catalonië

zaterdag 30 maart 2019 om 08:17
Greipel geeft er de brui aan in de Ronde van Catalonië

foto: Cor Vos

André Greipel verschijnt vandaag niet meer aan het vertrek van de zesde etappe van de Volta Ciclista a Catalunya. De ervaren sprinter van Team Arkéa Samsic kiest ervoor te herstellen na enkele zware etappes in de Catalaanse rittenkoers.

“André heeft er veel energie ingestoken om deze week een etappe te winnen”, licht ploegleider Yvon Ledanois toe. “Hij heeft een adempauze nodig om zich toe te leggen op nieuwe doelen en om weer 100% competitief te zijn. Hij weet hoe hij zich moet voorbereiden, hij kent zichzelf beter dan wie dan ook. Hij heeft ons vertrouwen.”

Greipel hervat de competitie in de Scheldeprijs om daarna aan de start te staan van Parijs-Roubaix.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Sagan=hulk 30 maart 2019 om 09:25

Ik begrijp geen jota van het beleid van die Arkea ploeg. Waarom in godsnaam zou je Greipel naar Catalonië sturen? Je weet dat een sprinter zich daar alleen maar kapot kan rijden op de heuvels. Het lijkt erop dat ze hun kopmannen (Barguil en Greipel) gewoon naar alle grote wedstrijden sturen waaraan ze mogen deelnemen. Maar dat is geen al te slimme aanpak. Met Greipel hadden ze nu iemand aangetrokken die koersen kan winnen, maar dat lukt natuurlijk niet meer op World Tour niveau. Laat hem daarom toch starten in bijvoorbeeld de Sarthe, dan kan hij daar wat vertrouwen opdoen.
Dat vertrouwen kan handig zijn voor Parijs-Roubaix, een koers waar Greipel zeker en vast iets kan betekenen. Wie reed er ook in de Sarthe vorig jaar, Silvan Dillier…

josi 30 maart 2019 om 10:12

Tot dusver is het huwelijk tussen Arkea en Greipel nog niet echt gelukkig gebleken. Alleen in een zwak sprintersveld in Afrika heeft hij om de winst kunnen strijden, verder is hij er nergens aan te pas gekomen. Niet echt onverwacht, natuurlijk. Zijn snelheid gaat met de jaren achteruit en nu zit hij bij een ploeg waar het hem een stuk meer energie zal kosten om in een goede positie aan de sprint te beginnen.

wiebipedia 30 maart 2019 om 11:43

Greipel nooit afschrijven.

Ik denk eigenlijk dat ook zonder overwinningen voor de Gorilla het huwelijk met Arkea niet per definitie mislukt is. De ervaring en uitstraling van Greipel heeft echt wel waarde voor zo’n ploeg

Headlines

Materiaalzone

Populair