Greipel boos: ”Ze sprinten soms echt als gekken”

donderdag 4 oktober 2012 om 15:27
greipel

foto: Sirotti

André Greipel (Lotto-Belisol) zag gisteren zijn kansen op een goede klassering in de Münsterland Giro, die gewonnen werd door Marcel Kittel, in rook opgaan door een rare manoeuvre van Kenny van Hummel in de laatste meters. Uiteindelijk werd Van Hummel teruggezet naar plek 15, maar Greipel kwam niet verder dan de tiende plaats. ”Ik ben echt boos”, zegt de Duitser in Het Laatste Nieuws.

Vlak voor de finish in de Sparkassen Münsterland Giro was er al een massale valpartij, waardoor er nog maar 25 man voorin waren om te sprinten. Greipel was er een van, maar werd door Van Hummel gedwongen om in zijn remmen te knijpen. Vorige week gebeurde bij Greipels ploeggenoot Jürgen Roelandts hetzelfde, alleen toen viel Roelandts, die nu zijn sleutelbeen gebroken heeft.

“Ik heb me vorige week al boos gemaakt, omdat ik het niet goed begrijp. Ik snap wel dat renners voor de punten en voor de overwinning strijden, en soms ben je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Dat is Jürgen Roelandts overkomen. Maar het zijn vooral de jongeren die de risico’s niet schuwen,” vertelt Greipel.

”Vorige week zei de Franse kampioen Nacer Bouhanni me dat het er nu eenmaal zo aan toegaat in een sprint. Hij vergeleek het met een hondengevecht. Dat maakt me echt boos. Het lijkt of de jongeren zich niet bewust zijn van het gevaar dat ze creëren.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone