Greg Van Avermaet wil niet wachten tot Roche-aux-Faucons: “Dan verliezen we”

zaterdag 24 april 2021 om 17:09
Greg Van Avermaet wil niet wachten tot Roche-aux-Faucons: “Dan verliezen we”

foto: Cor Vos

Luik-Bastenaken-Luik stond aanvankelijk helemaal niet op de planning van Greg Van Avermaet. Maar na de afgelasting van Parijs-Roubaix staat de Olympisch kampioen toch wel aan de start in Luik. “Het is een lang voorjaar, maar mijn niveau is nog goed”, vertelt hij op de persconferentie.

Daarom hoopt Van Avermaet nog een mooi resultaat te behalen. “Ik ben niet per se de kopman en ook zeker niet de favoriet, maar ik hoop toch een goede wedstrijd te rijden. Ik houd van deze wedstrijd en deze streek. Het blijft toch een monument.”

Wie is dan wel uit de uitgesproken kopman? “We hebben hier niet echt een grote leider, maar Cosnefroy en Paret-Peintre zijn goed. Ook van O’Connor verwacht ik wel iets. Gallopin en ik zijn de ervaren renners. Wie van ons dan een uitslag rijdt, maakt mij niet uit.

“Als we willen winnen, hebben we een open race nodig”, eindigt hij. “Als we wachten to de Roche-aux-Faucons, hebben we verloren. Daar zal Roglič aanvallen. Slechts twee of drie renners gaan hem dan kunnen volgen: Valverde, Alaphilippe of Schachmann. En dan is de wedstrijd voorbij. Onze enige optie is dus om de koers te openen en als een van onze renners met 30 seconden aan de voet van de Roche-aux-Faucons aankomt, is het mogelijk.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

stalle 24 april 2021 om 17:17

Realist deze renner.

Ronellenfitsch 24 april 2021 om 17:50

Z’n geheugen reikt ook niet verder dan de laatste paar koersen, door Pogacar dan weer niet te noemen …

vanSpringel 24 april 2021 om 17:51

Gaat ie eerder dan 4km voor de meet zelf een keer op kop ?

SpeedyLegs 24 april 2021 om 19:31

Net als andere, nog actieve profs van voormalig wereldformaat toch enkel nog van commerciele waarde voor de sponsors. Die gouden helm is daarbij ook nog een blikvanger op tv.

Joachim 24 april 2021 om 22:35

3e in de Ronde van Vlaanderen.

Ward 24 april 2021 om 22:58

Zijn resultaten al eens bekeken? Dit is al jaren één van de meest constante renners in het voorjaar, en zijn voorjaar duurt dan ook nog eens van de Omloop tot Luik. In de Tour en OS zal hij er staan en in het najaar mag je hem ook opschrijven. Echte uitschieters ontbreken weliswaar, maar de renner Van Avermaet verdient tonnen respect!

stalle 25 april 2021 om 07:45

Heb jij wel naar de koers gekeken dit jaar?

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair