Greg Van Avermaet verkent Ronde van Vlaanderen

donderdag 15 oktober 2020 om 08:26
Greg Van Avermaet verkent Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet heeft woensdag het parcours van de Ronde van Vlaanderen verkend, al is het nog niet bekend of de kopman van CCC daadwerkelijk start. Die beslissing maakt Van Avermaet vrijdag pas.

In Luik-Bastenaken-Luik liep Van Avermaet bij een valpartij drie gebroken ribben en een breukje in de nekwervel op. Zijn najaar leek voorbij, maar de olympisch kampioen houdt de deur nog op een kier voor de Vlaamse Hoogmis van zondag.

‘Als ik start, wil ik een rol van betekenis spelen’
“De pijn valt mee, maar ik moet honderd procent zijn om te starten”, vertelde Van Avermaet ons dinsdag in een online interview. “Ik wil mijn lichaam zoveel mogelijk tijd geven vooraleer ik definitief beslis. Maar de kans dat ik start is kleiner dan dat ik niet start.”

Als de CCC-kopman start, dan denkt hij een rol te kunnen spelen. “Er is een verschil tussen fietsen en koersen. Als ik van Antwerpen naar Oudenaarde wil rijden, kan ik dat elke dag. Nee, als ik start, wil ik een rol van betekenis spelen. En daarvoor moet je honderd procent zijn”, zegt hij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Zjoske 15 oktober 2020 om 09:07

Zo zonder publiek zal het zondag wel op een lint door het gootje rijden worden in plaats van over de kasseien.

Hoop dat Greg fit genoeg is om te starten, altijd een meerwaarde voor een koers als deze!

Seppie 15 oktober 2020 om 09:27

Zal zijn nieuwe ploeg vast blij mee zijn.

Arie den Blanken 15 oktober 2020 om 10:27

Ik meende hem in de reportage in Vive le Vëlo-leve de Ronde waar Ine Beyen en Astrid Demeulemeester de Ronde "verkenden" op de Oude Kwaremont hen voorbij te zien gaan. Vergezeld van o.a de broers Naessen.

Headlines

Materiaalzone

Populair