Van Avermaet pakt Prijs voor de strijdlust: “Niet slecht om het een keer te proberen”

donderdag 1 juli 2021 om 19:39
Van Avermaet pakt Prijs voor de strijdlust: “Niet slecht om het een keer te proberen”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet was vandaag bijzonder bedrijvig in de Tour de France. De Belg van AG2R Citroën deed er alles aan om in de vlucht van de dag te geraken. Van Avermaet reed uiteindelijk lange tijd voorop met Roger Kluge en wist de Prijs van de strijdlust in de wacht te slepen.

Van Avermaet maakte eerst deel uit van een kopgroep van acht sterke renners. “In het begin reden we met een mooie groep weg. Het is een beetje spijtig dat het niet beter draaide, want dan hadden we ver kunnen komen. Het draaide gewoon niet goed in de groep. Er waren gewoon een paar mannen die constant hun beurt niet deden. Spijtig genoeg konden we niet met drie of vier sterke renners naar de meet rijden.”

De ervaren klassiekerspecialist reed uiteindelijk de hele dag met Roger Kluge in de aanval en werd na afloop nog het podium opgeroepen als winnaar van de strijdlust. “Dit ga ik natuurlijk wel voelen voor de etappe van morgen. Het zal een vrij moeilijke etappe worden om te lezen. De laatste jaren had INEOS de gele trui in handen, nu koerst Mathieu in het geel en die zal de trui niet zomaar willen afgeven.”

Van Avermaet verwacht morgen een hels gevecht om in de vlucht van de dag te komen. “Het halve peloton zit te wachten op de rit van morgen, zeker gezien de vlakke start. Het is niet makkelijk om dan in de juiste ontsnapping te geraken.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

peervaneynthoven 1 juli 2021 om 20:05

Ik hoorde de commentator vertellen dat van Avermaet zijn Belgische ploeggenoten een koffiemaschine heeft gegeven na zijn Olympische titel. Ook Fuglsang??

tvm 1 juli 2021 om 22:49

Of Nibali? Die mag hij meer dankbaar zijn dat wie ook.

the student 2 juli 2021 om 09:30

Ja maar wel een zeer luxe espressemachine, dus dat zal hem wel wat gekost hebben. Maar dat gebeurt wel vaker, dat die kopmannen trakteren.

Renaissance 1 juli 2021 om 20:17

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje pijnlijk vond om zo’n groot kampioen zo zielig te zien koersen… Stuur dan een Schar mee ofzo als je als AG2R in de kopgroep wil. Je gaat toch niet zo’n man zo voor lul laten rijden?

Milanjacks 1 juli 2021 om 20:26

In het begin was het een kopgroep met veel hardrijders. SKA, Asgreen en nog wat mannen met een grote motor waar ik even niet op kan komen. Als die dan allemaal afhaken dan kan je er zelf ook mee stoppen, of tegen beter weten in doorrijden. Hij koos voor het laatste.

koos1 1 juli 2021 om 20:42

De eerste kopgroep was een mooie kopgroep, om daarna samen met Kluge door te rijden toch wel een zinloze actie. Toen hij alleen op kop kwam had hij zich beter kunnen laten terugzakken in het peloton en morgen opnieuw proberen. Morgen maakt een kopgroep een grote kans en is een etappe die Van Aevermaet (in vorm) moet aankunnen. Mocht hij morgen al in de kopgroep zitten is de kans groot dat hij te kort gaan komen door de inspanning van vandaag.

Japiejo 1 juli 2021 om 20:59

Zonde, kansloze onderneming zo. Had beter kunnen sparen voor morgen.

Rob_in_de_hekken 1 juli 2021 om 22:24

Ongelooflijk. Ik gelijk in het routeboek kijken zo van dit is toch niet al de heuveletappe naar Creusot?!

Ik snap hier werkelijk helemaal niets van. Greg heef zich hiermee wat mij betreft gedeklasseerd tot pc coureur.

pirazzi 1 juli 2021 om 21:06

Een prijs die hij nog niet had?

Titaantje 1 juli 2021 om 21:46

weet ik niet, mss pakte hij hem wel toen hij met gele trui alsnog in de aanval ging (in 2018 meen ik?)

Scott Sunderland 1 juli 2021 om 23:14

Jammer hoor. Totaal zinloze onderneming die bij voorbaat gedoemd was te mislukken en om het nog erger te maken de dag voor de etappe waar hij wél een beetje kans maakte. De teloorgang van Greg als vedette wordt extra pijnlijk benadrukt. En ik zeg dat als liefhebber van de wielrenner Van Avermaet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair