Greg Van Avermaet: “Val van Kwiatkowski veranderde de situatie”
foto: Cor Vos
vrijdag 5 februari 2021 om 17:49

Greg Van Avermaet: “Val van Kwiatkowski veranderde de situatie”

Greg Van Avermaet kwam in de derde etappe van de Ster van Bessèges als vierde over de streep. De olympische kampioen had naderhand een voldaan gevoel, al baalde hij wel van de laatste afdaling naar de finish.

“Ik ben blij met de wedstrijd. De ploeg heeft in het begin goed gereden, wat moeilijk was omdat het lang duurde vooraleer de ontsnapping tot stand kwam”, blikte Van Avermaet na afloop terug. Toen de beslissende vlucht in aanloop naar de derde klim samenkwam, was de Belgische renner de enige pion van AG2R Citroën vooraan. Met de zeventien man sterke kopgroep pakte hij een gaatje van twee minuten op het peloton.

Op de laatste klim naar Bessèges, op zeventien kilometer van de streep, ontplofte de kopgroep en in de afdaling reed Tim Wellens, de uiteindelijke ritwinnaar, weg. “De finale verliep niet zoals gepland. In de afdaling naar Bessèges lag namelijk wat olie, waardoor Kwiatkowski onderuit ging. Dat veranderde de situatie en ontwrichtte onze groep. Wellens was erg sterk. Uiteindelijk was is blij met de benen.”

“Tevens ben ik blij dat ik voor het eerst dit seizoen een grote inspanning kon leveren. Dat was wel nodig om beter te worden. We gaan zien wat de komende dagen brengen”, aldus Van Avermaet.

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2021 18:25
Van Avermaet moet zich helemaal niet verantwoorden. Zijn palmares spreekt voor zich en zolang er top 5 in klassiekers in hem zitten evenals prestaties als vandaag kan hij blijven koersen als een van de kopmannen van een profploeg.
5 februari 2021 18:29
Haha, Dikke Vrouw had gelijk.

Hier hebben we zijn excuus.
Ze hadden hem beter ook Excusé van Avermaet kunnen noemen
    5 februari 2021 20:01
    Haha
    6 februari 2021 09:45
    Geen excuses maar een correcte analyse. Van Avermaet zijn analyse wordt ook gedeeld door winnaar Tim Wellens. Maar ja, Van Avermaet is geen Nederlander ...
5 februari 2021 19:13
Wat zal het volgende keer zijn? Helm zit scheef? Bril is vies? Z’n vinger door het pleepapier na z’n ochtendkakje?

Man, man, man. Als er een kampioenschap excuses zoeken zou bestaan, won hij glansrijk.
    6 februari 2021 00:39
    Excuses? Hij zegt gewoon hij de finale heeft beleefd en waarom het voor hem geen overwinning is geworden. Een wedstrijd winnen in het wielrennen is niet eenvoudig.

    Heb een beetje respect voor een renner als Greg. Uiteindelijk is hij een renner waar 99 van 100 renners in het peloton jaloers op zijn. Voor mij is en blijft het altijd een klasbak!
    6 februari 2021 07:47
    Bidonnetjes; Ja oké noem me dan eens die 99 namen die zo jaloers zijn op Gregske
    6 februari 2021 09:43
    Jaloers op Greg? Zowat iedereen die geen olympisch kampioen is geworden.
    6 februari 2021 11:28
    @John
    Als je alleen al Belgen en Nederlanders selecteert: Devenyns, Serry, Teunissen, Oomen, Naessen, Naessen, De Clerck, Vanmarcke, Stuyven, De Buyst, Keisse, Tolhoek, Lampaert, Wijnants, Merlier, De Bondt, Vermote, Frison, Van der Sande, Wellens, Armee, Wallys, Keldermann, Campenaerts, Bouwman, Eenkhoorn, Van Emden, Van der Hoorn, Kruiswijk, Leezer, Langeveld, Lindeman, Roosen,... en ga zo maar verder.
5 februari 2021 19:25
Was altijd aanvallend, ging winnen door op het wiel van Sagan te rijden, won zelf, al jaren excuses zoeken. Jammer, vond het altijd een leuke renner.
    5 februari 2021 19:48
    Jammer dat mensen vaak zo zeuren als een renner gewoon de wedstrijd beschrijft....
    5 februari 2021 23:54
    Wat Poeksel zegt. Greg komt uit de wedstrijd en is de laatste kilometers al aan het analyseren wat hij anders of beter had kunnen doen. En dat komt dan ook de microfoon in, na de finish, nog stijf van de adrenaline. Dat kun je hem kwalijk nemen, óf je kunt het zien voor de winnaar die het is (getekend, een Ollander).
5 februari 2021 19:31
Artikel en titel komen inderdaad niet overeen. Lijkt alsof de quote in tweeën is geknipt. Niet volgens het journalistieke boekje.
5 februari 2021 20:06
Dat oliespoor lag er waarschijnlijk ook al toen Wellens er langs kwam dus omstandigheden voor iedereen gelijk. Dus een slap excuus.
5 februari 2021 20:23
Waar kan ik dat boekje kopen?
5 februari 2021 20:46
Van Avermaet heeft gewoon de dikke pech dat zijn kop verongelijktheid uitstraalt. Zo heb je ook mensen die altijd verbaasd, ongeïnteresseerd, stoned of op zoek naar een plee om metéén NU! te poepen kijken zonder dat dat echt het geval is.
    5 februari 2021 21:24
    Ik heb een idee over hoe jouw kop eruit ziet
    5 februari 2021 22:44
    Spot on Romans.
5 februari 2021 21:27
De code van Bordeaux zou een mooi uitgangspunt zijn. Gewoon gratis in te zien via Wikipedia of een andere site.
5 februari 2021 21:54
Zoo,leipe shit hier zeg, poeh
5 februari 2021 22:00
En mijn reactie, die niet eens iets kritisch zei over de berichtgeving (wel een reactie op die van mij).
5 februari 2021 23:10
Zijn ook mooie dingen, benen.
5 februari 2021 23:29
Denk dat het oliespoor fake news was
5 februari 2021 23:33
Als Uiteindelijk de achternaam van een renner is, klopt de zin wel
6 februari 2021 00:19
Stonden ook reacties over dat die kop over het oliespoor eigenlijk niet kon. Kritiek wordt blijkbaar verwijderd ;) Maar eerlijk is eerlijk, de kop is aangepast.
6 februari 2021 06:25
Jep, het is aangepast in lijn met enkele commentaren. Dat gebeurt hier wel meer en is op zich lovenswaardig. Spijtig echter dat er vaak geen melding van gemaakt wordt, wat toch een 'good practice' is in de journalistiek.
6 februari 2021 06:29
Zijn bijnaam? Greg 'Uiteindelijk' Van Avermaet. Stamt waarschijnlijk nog uit die periode dat hij na jaren van ereplaatsen eindelijk koersen begon te winnen. Hopelijk komt dat snel terug of het wordt Greg 'Ooit' Van Avermaet :-)
6 februari 2021 06:57
Echt onbegrijpelijk wat voor een reacties hier passeren. Van Avermaet beschrijft toch gewoon de koerssituatie? Het ís toch gewoon zo dat die val van Kwiatkowski - door dat oliespoor - de finale heeft beïnvloed? Dat is toch geen excuus? Hij zegt toch niet dat hij anders met sprekend gemak had gewonnen? Neen, hij zegt net dat Wellens "erg sterk" was. Dit forum begint hoe langer hoe meer op een heksenjacht op GVA te lijken.
Je zou - ik zeg maar wat - ook kunnen zeggen, vanuit een pósitieve insteek: mooi dat Van Avermaet na die zware val in Luik opnieuw in de voorste gelederen strijdt.
Blijkbaar mag een renner na een koers maar één ding zeggen: de beste heeft gewonnen. Elk argument dat het koersverloop beschrijft, wordt als een excuus aanzien. Saaie boel hoor...
    6 februari 2021 07:33
    Hoho, MvdP en van Aert zeggen achteraf vaak precies hoe het zit ook als ze verloren hebben. Daar moet de rest eens even wat video’s van kijken want die doen dat echt heel, heel goed.
6 februari 2021 07:53
Er kan er natuurlijk maar één winnen en de kans is kleiner dat je niet dan dat je wél wint. Niets mis met analyse van Greg hierboven. Geeft ook gewoon toe dat Tim sterk(er) was.
    6 februari 2021 09:36
    Helemaal mee een Gala!

    Greg van Avermaet geeft gewoon een analyse van de wedstrijd. Sommigen zien hier gelijk 'excuses' in, maar hij zegt ook dat Tim Wellens sterk was, en niet dat hij zelf anders gewonnen had...
6 februari 2021 10:01
Van Avermaet is al een jaar of 3 een schim van wat hij vroeger geweest is. Voor elke koers gaat hij winnen en na elke koers komt hij met verhaaltjes, je kunt ze al voorspellen. Vroeger brak hij de koers open, nu doe hij gewoon aan volgen en volgen en kijken en kijken. Bij AG2r hebben ze nu zo 2 renners voor de klassiekers, hij kan samen met zijn maatje Oli volgen en volgen, en kijken en kijken.
    6 februari 2021 11:31
    Hij is inderdaad over zijn top, ik zie hem nog weinig wedstrijden winnen tegen de nieuwe generatie en dat geldt nog meer voor Naessen.
6 februari 2021 11:49
Ik zou wel graag eens horen wat hij dan wel zou moeten zeggen. Als hij echt eerlijk is moet hij na elke wedstrijd zeggen: "Spijtig dat ik niet gewonnnen heb maar dat is logisch want ik ben al lang over mijn top en doe gewoon nog alsof ik grote wedstrijden zou kunnen winnen om mijn dik contract te verantwoorden." We zijn het er allemaal over eens dat niemand dat zou doen dus dat de meeste reacties hier overdreven zijn.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik (hoewel Vlaming) geen fan ben van het type "flandrien" dat kopman van een ploeg pretendeert te zijn omdat ze top 5 kunnen rijden in RVV en PR en daarna nog wat puntjes kunnen scoren in Canadese en Franse najaarswedstrijden en een top 30 in het WK. In die categorie is Van Avermaet misschien stilaan terecht aan het komen maar gezien zijn prestaties in Tour, Waalse klassiekers en OS vind ik wel dat hij meer krediet verdient dan pakweg Naesen, Vanmarcke, Lampaert en eventueel Stuyven.
Omdat hij dan een minder sympathieke babbel heeft wordt het een excuuszoeker terwijl dat vroeger veel erger was (sla er elk interview waarin hij na zijn rivaal Gilbert eindigde maar eens op na, toen was hij wél echt gefrustreerd).

Reacties zijn gesloten.