Greg Van Avermaet: “Ik hoop op nog één goede dag”

zondag 5 mei 2019 om 10:13
Greg Van Avermaet: “Ik hoop op nog één goede dag”

foto: Cor Vos

Met nog één rit te rijden, behoort voor Greg Van Avermaet een prolongatie van de eindzege in Yorkshire nog steeds tot de mogelijkheden. De kopman van CCC liet zich zaterdag verrassen in de sprint, maar met slechts zes tellen op leider Chris Lawless is zijn achterstand te overzien.

Van Avermaet rijdt in Yorkshire zijn laatste wedstrijdkilometers van een lang voorjaar. Hij ziet in Team Ineos (dat behalve leider Lawless nog vier man bij de beste twintig heeft) de grootste bedreiging. “Het wordt nog lastig, ik hoop dat er morgen nog iets inzit”, vertelt hij aan persbureau Belga. “De koers moet nog altijd gereden worden. Het is niet zo simpel. Ineos kan ook met meerdere mannen spelen zondag, terwijl wij dat niet kunnen. Dat wordt het gevaar, ze hebben niet alleen Froome, er is ook nog Doull en Golas en die kunnen ook nog een bergje over.”

Hij erkent dat zijn ploeg minder sterk is dan Team Ineos, al heeft CCC met Nathan Van Hooydonck en Michael Schär nog twee renners bij de beste twintig. “Als ik echt geïsoleerd raak, wordt het nog moeilijk. Gelukkig heb ik ook nog twee ploegmaten in het klassement en we zullen zien hoe de koers verloopt. Ik hoop op nog één goede dag en dan kan ik eindelijk wat rusten.”

Na de Tour of Yorkshire maakt Van Avermaet pas eind deze maand weer zijn optreden tijdens Hammer Stavanger (24-26 mei). Na Hammer Limburg (7-9 juni) zal hij zich via de Ronde van Zwitserland (15-23 juni) voorbereiden op de Tour de France.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Jean Dumas 5 mei 2019 om 10:45

Greg is een liefhebber. Hoop voor hem op een goed resultaat.

0
ikbenprocycling 5 mei 2019 om 11:58

Ik wens m succes. Echt schitterende Noordzee kust & dorpen beelden gisteren trouwens

0
vanSpringel 5 mei 2019 om 14:27

Gezien zijn inspanningen in de Tour de Yorkshire, lijkt ’t erop dat Greg zijn topconditie richting de Tour de France rustig aan het opbouwen is.
Gisteren zat ie niet ver van de overwinning, net datgene wat hem daar zou brengen, ontbreekt nog.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone