Greg Van Avermaet: “Ik had op een zwaardere koers gehoopt”

zaterdag 27 februari 2021 om 18:22
Greg Van Avermaet: “Ik had op een zwaardere koers gehoopt”

foto: Cor Vos

Greg Van Avermaet zat er na de Molenberg goed bij, maar eindigde zaterdag pas als 33ste. “Ik had op een zwaardere koers gehoopt”, spreekt de Olympisch kampioen na de wedstrijd.

“Het was een gemakkelijke koers tot de Molenberg. Ik was tevreden met die mooie groep maar na de aanval van Alaphilippe was het moeilijk om de achtervolging op gang te krijgen. De verschillen waren superklein. Die aanval was wel ambetant voor mijn koers, ja. Ik dacht dat hij pas op de Muur zou aanvallen”, aldus Van Avermaet bij Sporza.

“Het was moeilijk om het verschil te maken richting Ninove en als we met zo’n groep naar de finish gaan, dan maak ik geen enkele kans. Het is spijtig dat ik hier niets haal, maar het was een beetje atypisch met die sprint.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

S. Morgenstern 27 februari 2021 om 18:33

Ik vond er vandaag weinig opzitten bij Van Avermaet. Hij zat nog goed mee op de Molenberg, maar daarna maakte hij weinig indruk.

Gitan 27 februari 2021 om 18:33

Zat weinig dash op vandaag, benieuwd of hij nog de kloof kan verkleinen met Alaphilippe (en wellicht ook de veldrijders) tegen de topklassiekers.

Quintenri 27 februari 2021 om 18:34

Ik denk dat de koers zwaar genoeg was voor Greg. Als het zwaarder mocht, waarom dan niet ‘gewoon’ meegaan met Alaphilippe op de Berendries en met twee naar Ninove rijden?

S. Morgenstern 27 februari 2021 om 18:43

Hij zal vooral doelen op de koers voor de Molenberg. Wanneer die zwaarder was geweest, dan had de finale wellicht meer in zijn voordeel geweest.

Turtlehead 27 februari 2021 om 19:23

Ik heb niks gepresteerd in de finale (en ook niet eens iets geprobeerd met mijn ploegvrinden) omdat de koers niet zwaar was.

OK.

Michelangelo 27 februari 2021 om 19:27

Hopen doe je op de WC, Greg.

Als je een zwaardere koers wilt, doe dan ook je best om de koers zwaar te maken. Je zat met 5 ploegmaten in de finale…

Maar hij rijdt gewoon te afwachtend. Hij moet gewoon weer dom gaan koersen, en niet achteraf met dit soort excuses komen.

Elvs 27 februari 2021 om 19:49

Klopt, beetje moe van deze man aan het worden. Altijd is er iets achteraf, maar hij rijdt gewoon laf. Was ook weer de eerste die begon met slepen toen Alaphilipe weg was.

Groningen 28 februari 2021 om 09:27

Eens. De koers moet je zelf hard maken. En als je echt geen team hebt moet je misschien een beetje afwachten, maar ze hadden als team in ieder geval iets kunnen proberen.

EducationSecond 27 februari 2021 om 19:36

Hier kun je toch alleen maar om lachen. Altijd hetzelfde verhaal bij Greg. Bij CCC lag het aan zn ploeg, nu ligt het weer aan de koers.

1. Een zware koers kun je ook zelf maken, of met je ploeg. Dat hebben ze niet gedaan.
2. Als de koers dan zo licht was, waarom probeerde niemand in de laatste 10 km nog weg te springen?
3. Als de koers dan zo licht was, waarom speelde AG2R dan geen enkele rol in de sprint, terwij ze met (als ik goed geteld heb) nog met 4 man in die groep zaten? OK, Greg en Ollie winnen misschien niet van Ballerini of Kristoff, maar een top 5 had er toch zeker in moeten zitten voor één van de twee.

Robbiebier 27 februari 2021 om 20:01

Tsja,zo is het elke keer wel wat wordt er een beetje moe van.

Marco Willems 27 februari 2021 om 21:29

De actie van Flippie was ook wel apart natuurlijk, ik had het eerder van Stybar verwacht van deze afstand. Blijft Ala meerijden dan krijg je toch een andere koers, peloton was toch steeds een nieuwe ploeg die begon te trekken en met een gat van 1.30 moest ik het nog zien.

Maar om de sprint zo te laten lopen voor je nieuwe ploeg vind ik echt niet kunnen. Als je ziet wie nog in de groep zaten en hoe Gilbert en Sep door positioneren een top 5 plek binnenrijden moet je gewoon meedoen.

ProfrondeZevenbergen 27 februari 2021 om 22:43

Heer van Avermaet,
Misschien hadden jij en je ploeg het wat zwaarder moeten maken?

wokkie 28 februari 2021 om 08:40

Wat een nare reacties weer op een renner die gewoon zijn mening heeft over de wedstrijd.

Greg heeft geprobeerd mee te zijn en als de koers zo zwaar was geweest dat er geen half peloton terug kwam had hij kans gemaakt op een betere uitslag. Hij zat er tenminste en heeft zich daar niet echt verstopt. Alaphilippe kon hij simpelweg niet volgen, nadien was het gewoon slimmer om op de grote groep te wachten.

Greg is misschien te trots om soms gewoon te zeggen dat hij niet goed genoeg was, maar daar is voor mij niets mis mee.

Ward 28 februari 2021 om 09:13

Akkoord. En Alaphilippe heeft het ook voor een stuk verknald voor de kopgroep door daar aan te vallen. Het is zijn goed recht natuurlijk, maar om daar achteraf een masterplan in te zien omdat Ballerini het in de sprint kan afmaken (het kon evengoed anders uitpakken), gaat voor mij te ver. Wel sterk dat Sep Van Marcke na de inspanningen van de ontsnapping nog derde weet te eindigen. Die is dik in orde en daar had ik Van Avermaet wat meer vooraan verwacht. Maar als het op is, is het op.

Groningen 28 februari 2021 om 09:31

Natuurlijk kon het anders uitpakken, dan heb je met ieder plan. Het leek mij ook te vroeg voor hem, maar op de klimmetjes was hij duidelijk de sterkste in de koers, dus niet gek dat hij het probeert. Hoe dan ook, hiermee zet hij zijn ploeggenoten in een zetel.

snoek1974 28 februari 2021 om 11:09

In een groep van zes zou die een kans hebben gehad , maar in een groep van 40 man weet die dat er altijd renners bij zitten met een betere sprint

Had ook gerekend op een finale net 6 – 8 man

Met Ala / Gva / Kragh / Wellens en nog paar renners

Headlines

Materiaalzone

Populair