‘GreenEdge zet alles op Michael Matthews’

donderdag 19 januari 2012 om 17:23

foto: Sirotti

GreenEdge wil er alles aan doen om Raborenner Michael Matthews vast te leggen. Het contract van het multitalent loopt aan het eind van het jaar af en dat weten ze bij GreenEdge maar al te goed. Matthew White, ploegleider van GreenEdge, wil de Australiër koste wat kost inlijven: ”We zijn nog niet in gesprek, maar we willen hem graag in de ploeg”, aldus White in De Telegraaf.

Begeert door tal van wielerploegen, is het slechts wachten op de eerste overwinning van Bling in een grote koers. ”We zijn in meerdere Australische talenten geïnteresseerd. En ja, we weten dat het contract van Michael afloopt. We zijn nog niet in gesprek, maar we willen hem graag in de ploeg. Het is een enorm talent, al weten we nog niet precies wat hij wel of niet kan”, aldus White.

De beloftewereldkampioen van 2010 zal echter niet zomaar de deur uit wandelen. Volgens Erik Breukink heeft Rabobank de intentie om met hem door te gaan: ”Natuurlijk zijn er voor de komende jaren veel andere ploegen geïnteresseerd, daarom zijn we ook in gesprek om hem langer vast te leggen.”

Waar Matthews zich op dit moment met de beste sprinters in de Tour Down Under meet, kijkt Breukink ook al iets verder in de toekomst. ”Of we Michael gaan inzetten in een grote ronde, weten we nog niet. Zo ja, dan zal het de Ronde van Spanje worden”, aldus manager Breukink.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone