Gravelracer Valverde heeft smaak te pakken: Spanjaard opnieuw ongenaakbaar
foto: Cor Vos (archief)
maandag 5 juni 2023 om 15:36

Gravelracer Valverde heeft smaak te pakken: Spanjaard opnieuw ongenaakbaar

Alejandro Valverde mag dan wel gestopt zijn als profwielrenner, de inmiddels 43-jarige Spanjaard zit absoluut niet stil. Valverde richt zich tegenwoordig op het gravelracen en met succes. De coureur won afgelopen zondag zijn tweede gravelwedstrijd.

Valverde kwam solo over de finish in La Ranxo, een gravelkoers die deel uitmaakt van de UCI Gravel World Series. De Murciaan bleek een klasse apart en kwam met ruim twee minuten voorsprong als eerste over de finish. Zijn Movistar-ploeggenoot Iván García kwam als tweede over de streep, Kevin Suárez eindigde als derde.

Valverde behoudt zo zijn perfecte score in de UCI Gravel World Series. Eind april won ‘El Imbatido’ in La Indomable namelijk ook al een manche, en dat bij zijn debuut voor de speciale gravelploeg van Movistar.

Met zijn overwinning in La Indomable wist Valverde zich al te kwalificeren voor het WK Gravel, dat in het weekend van 7 en 8 oktober wordt verreden in het Italiaanse Veneto.

 
8 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2023
Volgend jaar Unbound?
    5 juni 2023
    Deze man is zo'n beetje net zo oud als Ten Dam en heeft volgens mij in zijn grote teen meer talent dan de top 10 van dit jaar bij elkaar opgeteld, dus why not!
    Er is toch nog een verschil tussen een race als unbound en een UCI gravelrace. Waar een unbound (of Cape Epic ook) een avonturentocht, waarbij je zelf voor je materiaal moet instaan. De unbound was nu ook stuk modderiger en natuurlijk ook 300+km. Waar de UCI gravel series eerder 100-150km langs 'betere' wegen gaat. Maar dat Valverde hard kan trappen, heeft hij natuurlijk al genoeg bewezen
    5 juni 2023
    Bovendien verteerde hij eendagskoersen van 250 km uitstekend. Weet niet hoe goed z’n handling skills zijn, maar dat ie figuren als Ten Dam zoek kan rijden lijkt me vanzelfsprekend.
5 juni 2023
Zo wil ik ook wel met pensioen!
5 juni 2023
Leuk voor die ouwe.
5 juni 2023
Valverde traint gewoon door. Zou nog moeiteloos met het profpeloton mee kunnen.
5 juni 2023
Niet verbazingwekkend. Zeker van alle voormalig wegrenners verreweg de meest getalenteerde en het verschil tussen weg en UCI Gravel te klein om dat weinig verschil te laten uitmaken.

Reacties zijn gesloten.