Gravelkoers Slag om Norg verdwijnt definitief van kalender

donderdag 15 december 2022 om 17:59
Gravelkoers Slag om Norg verdwijnt definitief van kalender

foto: Orange Pictures (archief)

De organisatie van de Slag om Norg trekt de stekker definitief uit de wedstrijd voor profs. De afgelopen drie seizoenen ging de gravelkoers om verschillende redenen niet door en nu kiest men er zelf voor om de Slag van Norg niet meer te organiseren. “We hebben een weloverwogen keuze gemaakt”, aldus Elske Dijkstra van organisator Enforce Sport Events.

“We beseffen maar al te goed dat hiermee ook een uniek evenement verloren gaat. Drie jaar op rij niet georganiseerd betekent vele onzekerheden”, aldus Dijkstra. “Als organisatie ligt onze focus vooral bij de breedtesportevenementen en een profkoers als deze is ook sterk afhankelijk van externe financiering.”

Ook de status van de Slag om Norg, die over veel onverharde wegen in Noord-Drenthe ging, was onbekend bij wielerunie UCI. “Sinds 2018 had het evenement van de Internationale Wielerunie de 1.1 status gekregen, het is ook maar de vraag of we die na drie jaar weer opnieuw zouden krijgen”, vertelt Johan Wekema van de organisatie.

De laatste editie van Slag om Norg werd verreden in 2019. Toen kwam Coen Vermeltfoort als eerste over de streep, voor de Brit Thomas Stewart en Ivar Slik. De wedstrijd werd in 2012 voor het eerst georganiseerd.

Breedtesport
Enforce Sport Events zit in 2023 niet helemaal stil als het gaat om wielerevenementen. Wedstrijden en tochten als de Bartje 200, Velodroom Veldslag om Norg, Gravel One Fifty en de Drenthe 200 gaan wel gewoon door, waarmee de Drentse organisatie zich inzet op de breedtesport.

Dit artikel delen:

8 Reacties

xistnc 15 december 2022 om 19:28
Quote:
We beseffen ons maar al te goed

Nu ken ik Elske toevallig een beetje en volgens mij weet ze dondersgoed dat het ‘we beseffen’ is (zonder ons) of eventueel ‘we realiseren ons’.

5
Anton van Valouwe 15 december 2022 om 21:35

Mart Smeets had daar al een handje van. (besef je je wel wat je zojuist gepresteerd hebt..?)
Ergerlijk!

0
Maillot à Pois 15 december 2022 om 18:19

Erg jammer, vooral in deze tijden van toenemende populariteit van gravelkoersen

1
Wheely 15 december 2022 om 18:24

Er zou toch volgend jaar juist een “echte” gravel wedstrijd plaatsvinden op een gedeelte van dit parcours of heb ik dat gedroomd?

0
Oblomov 15 december 2022 om 18:30

De titel is een beetje ongelukkig. Met hun gravelwedstrijd gaan ze gewoon door, aangezien daar goed geld aan valt te verdienen. Het is de wegwedstrijd die sneuvelt.

Om de verwarring nog wat groter te maken, heet die gravelwedstrijd de “Veldslag om Norg”, zodat je zou kunnen vermoeden dat het om een veldrit gaat.

5
storm-biker 16 december 2022 om 08:35

Zoals helaas wel vaker gebeurd in Nederland. Wedstrijden doen een stap om omhoog om vervolgens een paar jaar later van de kalender te verdwijnen.

0
Kaj 16 december 2022 om 11:51

Voorbeelden?

0
De Capybara van de Conradkade 18 december 2022 om 12:36

De slag om Norg bijvoorbeeld.

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone