Goud voor Zwitserland op Mixed Relay: “Een klein land, maar een grote wielernatie”
foto: Cor Vos
woensdag 21 september 2022 om 09:58

Goud voor Zwitserland op Mixed Relay: “Een klein land, maar een grote wielernatie”

Zwitserland is de nieuwe wereldkampioen op het onderdeel Mixed Relay. Na afloop was er uiteraard enorm veel blijdschap in het Zwitserse kamp. “We zijn een klein land, maar een grote wielernatie. En al helemaal op tijdritgebied: we rocken deze discipline”, reageerde Stefan Küng in het flashinterview na afloop.

Küng was enkele dagen geleden nog behoorlijk ontgoocheld met zijn zilveren medaille in de individuele tijdrit, maar vandaag was het wél raak. “Het is echt geweldig, het voelt heel erg goed. We hebben een goede teamspirit en we wisten dat we goed konden presteren. Maar dat we het zo goed zouden doen, hadden we niet verwacht. Het was echt tof om met deze twee heren (doelt op Stefan Bissegger en Mauro Schmid, red.) te rijden en om vervolgens de dames aan te moedigen.”

‘Speciale’ strategie 
Zijn Mixed Relay-collega Bissegger vult aan. “Onze strategie was om zo snel mogelijk te vertrekken en dit hoge tempo vervolgens aan te houden. Gelukkig konden we rekenen op de motor Küng, we konden lekker achter hem schuilen. Hij was vandaag heel erg sterk. De vrouwen hadden ook een speciale strategie en dat werkte perfect. We reden allemaal een goede tijdrit. Dit is heel erg belangrijk voor ons land.”

Marlen Reusser verklaarde de ‘speciale’ tactiek van de Zwitserse vrouwen. “We hadden het plan opgevat om hard van start te gaan, maar wel zodanig dat iedereen het zou overleven. We moesten aardig zijn tegen elkaar, zodat we onze inspanning konden doortrekken tot de finish. Dat is goed gelukt.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
21 september 2022 10:20
Goed dat de redactie aanhalingstekens gebruikt bij: " ‘speciale’ tactiek ". Iets anders dan hard van start te gaan zou immers gewoon bizar zijn bij zo'n minieme afstanden.
  21 september 2022 11:18
  De Zwitsers, met Reusser op kop, moesten er zelf goed om lachen toen Bissegger tijdens het gezamenlijke interview sprak van een "speciale tactiek" :-)

  In het algemeen komen die post-race interviews in de geschreven pers vaak serieuzer over dan ze in het echt waren. Ook wordt door journalisten en fans vaak veel te veel belang gehecht aan kleine woordjes die een sporter (vaak doodvermoeid) na de finish uitkraamt.

  (dit is geen kritiek op jouw commentaar, gewoon een algemene beschouwing)
  21 september 2022 11:36
  @Limal: mensen nemen sowieso alles nogal serieus. Neem een voorbeeld aan de renners: die stralen een hoop 'fun' uit
  21 september 2022 11:40
  Tactisch meesterplan van de Zwitsers: niet vallen, geen pech hebben en hard rijden.
21 september 2022 12:12
Verdiende kampioenen die er ook duidelijk veel zin in hadden. Sowieso past Zwisterland als geen andere natie bij klok.
21 september 2022 10:11
Leek er ook op dat Reusser zich opofferde waarna de andere twee dames finishten. Wel benieuwd of het uitmaakt wanneer je je opoffert. Ik zou verwachten dat de sterkste rijder eindigt want nog de beste laatste versnelling heeft, maar als die rijder al eerder alles er uit haalt, hoeft dat natuurlijk niet uit te maken.
21 september 2022 10:20
Relatief gezien is Nederland het beste sportland.
  21 september 2022 13:21
  Okay. En in welke context moet ik deze nationalistische opmerking nu eigenlijk plaatsen?

Reacties zijn gesloten.