Goud op teamsprint voor Nederlandse mannen tijdens Wereldbeker baan
Jeffrey Hoogland - foto: Tim van Hengel (archiefbeeld)
vrijdag 19 oktober 2018 om 22:09

Goud op teamsprint voor Nederlandse mannen tijdens Wereldbeker baan

De Nederlandse mannen zijn uitstekend begonnen aan de nieuwe wereldbekercyclus, die dit jaar ook in het teken zal staan van de Olympische Spelen van 2020. In het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines werd vanavond op de teamsprint goud gepakt. Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Sam Ligtlee waren in de finale te sterk voor hun Franse opponenten.

In de kwalificatieronde werd van alle vijftien ploegen al de snelste tijd gerealiseerd door de Nederlandse mannen, met Roy van den Berg in de Europese trui en Jeffrey Hoogland in de regenboogtrui. De jonge Sam Ligtlee was de afmaker van het drietal en die zette de klok stil op 43.507.

Nederland werd daarop gekoppeld aan de Tsjechische mannen, die zich als achtste hadden gekwalificeerd. Tsjechië bleek geen partij voor onze landgenoten, waardoor een finaleplaats tegen Frankrijk én een medaille werden veiliggesteld. Dit gebeurde in 43.011, waarmee ook in deze eerste ronde de snelste tijd werd gerealiseerd.

Uitslag
flag-nr1 flag-nl Nederland (Van den Berg, Hoogland, Ligtlee)
flag-nr2 flag-fr Frankrijk (Baugé, Vigier, D’Almeida)
flag-nr3 flag-ru Rusland (Yakushevskiy, Dmitriev en Perkins)

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2018 22:37
Deed BEAT hier ook mee?
19 oktober 2018 23:18
BEAT reed niet mee in de teamsprint hier. Roy van den Berg (van BEAT) reed mee met de Nederlandse selectie. Theo Bos en Matthijs Büchli rijden wel in de sprint en keirin namens BEAT dit weekend.

Reacties zijn gesloten.