‘Goede hoop op volledig herstel Milan Vader’

zaterdag 23 april 2022 om 09:00
‘Goede hoop op volledig herstel Milan Vader’

foto: Cor Vos

Update

Optimistische geluiden rond de situatie van Milan Vader. De familie van de wielrenner van Jumbo-Visma laat namelijk aan de PZC weten dat er ondertussen goede hoop is op volledig herstel.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Vader kwam twee weken geleden in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland zwaar ten val en liep daarbij diverse breuken en interne verwondingen op. Omdat het voor zijn herstel het beste was, werd hij geruime tijd onder narcose gehouden. Afgelopen dinsdag ontwaakte hij uit die toestand. Sindsdien maakte de wegwielrenner en mountainbiker stappen vooruit en de artsen zijn naar verluidt tevreden over wat ze zien.

Vandaag bracht zijn ploeg Jumbo-Visma voor het eerst in ruim een week weer een update naar buiten over zijn situatie. Het Nederlandse WorldTeam meldde dat zijn herstel gestaag vordert, dankzij de goede zorgen van de medische staf. Ook werd medegedeeld dat de renner normaal gesproken volgende week naar Nederland wordt overgebracht voor de volgende stappen in zijn herstelproces.

“Hij is aan zijn revalidatie begonnen en de vooruitzichten zijn goed. De mensen hier zeggen dat ze aan hem zien dat hij een topsporter is”, laat zijn vader Patrick Vader, die na het ongeluk van zijn zoon meteen naar Bilbao is gekomen, aan het Zeeuwse dagblad weten. “Milan informeerde zelfs ook al meteen nadat hij wakker was geworden naar zijn ploeggenoten.” Naar welk ziekenhuis de renner wordt vervoerd, is nog niet bekend.

UPDATE – 23 April om 09.00 uur

Milan Vader heeft inmiddels voor het eerst van zich laten horen sinds zijn zware val in de Ronde van het Baskenland. De Nederlander deelde een oud bericht van de Instagram van Team NL op zijn story. Vader plaatste er de tekst “Better news now” bij. Daarnaast deelde de renner van Jumbo-Visma ook een bericht van zijn ploeg op zijn story.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Turtlehead 22 april 2022 om 17:26

Nou, dat is een mooi vooruitzicht! Zal wel een lange tijd vergen voor hij weer wedstrijdfit is neem ik aan.

0
Comments 22 april 2022 om 17:47

Goed om te horen want het was schrikken.

0
Fast Freddy 22 april 2022 om 18:03

Pff, eindelijk goed nieuws. Ik begrijp wel dat er eerder niet meer bericht werd als hij dinsdag pas uit narcose is gehaald. Eerst maar eens volledig herstellen! Veel geluk

0
Michelangelo 22 april 2022 om 18:22

Beste wielernieuws van de dag. Sorry Thibaut…

0
josi 22 april 2022 om 18:35

Pfff, gelukkig goed nieuws, al zal hij nog wel een lange weg af te leggen hebben. Sterkte Milan!

0
Blackcanyon 22 april 2022 om 19:15

Mooiste wielernieuws van vandaag!

0
Barry Batsbak 22 april 2022 om 19:33

Gelukkig. Dat is een goed vooruitzicht. Onwaarschijnlijk hoe sommigen toch weer op kunnen krabbelen. Die Bernal ook, echt heel bijzonder terwijl ze al met 1 been in hun graf staan.

0
jeanpaul 22 april 2022 om 21:05

Fijn dat er eindelijk eens goed nieuws naar buiten is gekomen. Hoop dat hij volledig hersteld

0
Jean Dumas 23 april 2022 om 08:19

Eindelijk.

0
Casar 23 april 2022 om 09:39

Schitterend nieuws

0
Lalsacien 23 april 2022 om 12:15

Goed om te horen. Nu Amy nog!

0
Murcia 23 april 2022 om 12:29

Geweldig om het te horen, en juist omdat het van hemzelf komt. Alle beterschap gewenst en hopelijk weer terug op de fiets. Hoe lang dat duurt maakt niet zoveel uit als het herstel maar net zo voorspoedig mag verlopen als bij Jacobsen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone