Goede gevoel keert weer terug bij Elia Viviani

dinsdag 18 juni 2019 om 08:57
Goede gevoel keert weer terug bij Elia Viviani

Elia Viviani - foto: Cor Vos

2019 is nog niet het wielerjaar van Elia Viviani. Hij behaalde al wel enkele zeges, maar zijn laatste zege dateert van 15 maart, toen de Italiaan de derde etappe van Tirreno-Adriatico won. Gisteren lukte het ook in de Ronde van Zwitserland niet. Peter Sagan was hem te snel af in Murten. “Ik voel me als de spits van een voetbalteam die al een paar maanden niet meer aan scoren toekomt”, beschrijft hij zijn gevoel in gesprek met Het Laatste Nieuws.

Goed, er was natuurlijk die ene sprint in de Giro d’Italia, waarin Viviani wel als eerste over de streep kwam maar door ingrijpen van de jury niet won. Dat was een linkse directe in het gezicht van Viviani: “Ik had een duidelijk plan: snel winnen, de puntentrui veroveren en daarmee naar Verona rijden. In Orbetello werd dat plan in enkele seconden tijd volledig verwoest. Stond ik in het puntenklassement meer dan dertig punten achter.”

“Ik had het van me af moeten schudden, me verder moeten concentreren op een ritsucces”, vervolgt de 30-jarige sprinter zijn relaas. “Maar ik was er niet meer toe in staat. De diskwalificatie kroop in mijn hoofd en liet me niet meer los.”

“Ik voel de vorm komen”
Of hij had verwacht Sagan te kunnen kloppen in de derde etappe van de Zwitserse WorldTour-ronde? Nee, stelt de Italiaans kampioen van Deceuninck-Quick Step. “De realiteit is dat ik sinds Tirreno-Adriatico droog sta. Terwijl ik een geboren winnaar ben. Ik voel me als de spits van een voetbalteam die al een paar maanden niet meer aan scoren toekomt.”

Hoewel er teleurstelling heerst bij Viviani na het missen van de zege richt geeft de korte uitslag hem ook moraal: “Aan de andere kant voel ik ook vertrouwen omdat ik de vorm voel komen na mijn hoogtestage in Livigno”, laat hij weten op het digitale huis van Deceuninck Quick-Step.

Viviani hoopt over enkele weken sportieve revanche te kunnen nemen in de Ronde van Frankrijk. Als HLN hem vraagt naar zijn ambities is hij duidelijk: “Doen waar elke topspurter van droomt: winnen op de Champs-Elysées. Al loop ik nu wel heel ver vooruit.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

tetedelacourse 18 juni 2019 om 09:35

Als we de vergelijking met voetbal verder doortrekken: Elia is waarschijnlijk net aan een nieuw flesje ketchup begonnen. Nog een paar keer kloppen en het gaat weer stromen.

pirazzi 18 juni 2019 om 09:54

Wat heeft ketchup met voetbal te maken dan?

Nick Doup 18 juni 2019 om 10:04

@Pirazzi

Quote van Gonzalo Higuain:
‘Ruud van Nistelrooy vergeleek scoren met een fles ketchup’, aldus Higuaín. ‘Soms doe je ontzettend je best en komt er niets uit en op een ander moment gaat het ineens vanzelf.’
tetedelacourse 18 juni 2019 om 13:31

Voila. Good old Ruud van Nistelrooy idd :)

pirazzi 18 juni 2019 om 10:09

Oké! ^^

vanSpringel 18 juni 2019 om 10:13

Ik dacht eigenlijk aan de reden dat wanneer je iets uit de friettent niet zo heel erg lekker vindt (smerig dus) dat je er dan ketchup overheen kapt. Viviani heeft tot nu niet zijn prestaties uit het verleden in rechte lijn door kunnen trekken, en daarom is de vergelijking met ketchup gemaakt, denk ik (?).

Turtlehead 18 juni 2019 om 10:48

Je voelen als de spits van Barcelona die al drie maanden droog staat is nog wat erger dan ‘een spits’.
Gisteren weer tweede, dus alles weer normaal

SvB 18 juni 2019 om 10:49

Sagan keek achterom en riep waarschijnlijk tegen Viviane: “Catch up!”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.