Godon verslaat Coquard in proloog Boucles de la Mayenne

donderdag 6 juni 2019 om 21:17
Godon verslaat Coquard in proloog Boucles de la Mayenne

foto: Vincent Curutchet

De proloog van de Boucles de la Mayenne (2.1) is gewonnen door Dorian Godon. De 23-jarige Fransman van AG2R La Mondiale versloeg in de straten van Laval landgenoten Bryan Coquard en Thibault Ferasse. Godon is uiteraard ook de eerste leider.

Sprinter Coquard mocht een tijdje hopen op de overwinning, maar de zege ging uiteindelijk naar zijn jongere landgenoot Godon. Voor de renner van AG2R La Mondiale is het zijn eerste zege van het seizoen. Dat Godon de proloog wint, is overigens geen verrassing.

Vorig seizoen was hij namelijk ook al de beste in de ouverture van de Franse rittenkoers. Godon begint morgen als leider aan de eerste rit-in-lijn van Renault Saint-Berthevin naar Changé. Het belooft een pittige etappe te worden, met onderweg de nodige beklimmingen.

Op zoek naar een opvolger van Mathieu van der Poel
De Boucles de la Mayenne duurt nog tot en met zondag. Mathieu van der Poel wist de voorbije twee edities te winnen. De Nederlander zal dit jaar echter geen hattrick scoren, aangezien hij niet van de partij is. De organisatie kan wel rekenen op de aanwezigheid van twee WorldTour-ploegen en elf ProContinentale teams.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Titaantje 6 juni 2019 om 21:21

Winnen blijft lastig voor Coquard ;-)

0
Tonydepony 6 juni 2019 om 21:36

Die Godon heeft 2 wedstrijden gewonnen in zijn carrière haha. Vorig jaar 11 sec sneller dan vdp en dit jaar flikt die het opnieuw

0
krypton 7 juni 2019 om 00:56

Waarom start Coquard eigenlijk hier ipv in de Dauphiné? Rare keuze.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone