Gleb Syritsa boekt eerste profzege: “Ik ben uiteraard heel erg blij”

dinsdag 11 oktober 2022 om 14:53
Gleb Syritsa boekt eerste profzege: “Ik ben uiteraard heel erg blij”

foto: Cor Vos

De eerste profzege van Gleb Syritsa is een feit. De 22-jarige coureur, die momenteel als stagiair voor Astana Qazaqstan rijdt, was dinsdag de snelste in de openingsetappe van de Tour de Langkawi. “Ik ben uiteraard heel erg blij met mijn zege”, vertelde Syritsa na afloop.

De Tour de Langkawi begon vandaag met een 157 kilometer lange rit van Kuala Pilah naar Kuala Lumpur. In de finale van de wedstrijd lagen twee beklimmingen. De top van de laatste helling lag op veertien kilometer van de streep. We begonnen aan de laatste tien vlakke kilometers met een groep van zo’n veertig man. In de slotfase wist niemand meer weg te rijden, waardoor we een sprint kregen.

Teamprestatie 
In de sprint stond er geen maat op Syritsa, die de Noor Erland Blikra en de Duitser Max Kanter wist af te troeven. “Ik ben blij dat ik het werk van mijn teamgenoten vandaag heb kunnen afronden”, liet de ritwinnaar na de finish weten op de website van zijn werkgever. “De etappe verliep goed voor ons, ik kon de hele dag rekenen op steun van de ploeg. Andrey Zeits en Igor Chzan werkten erg hard om de vroege ontsnapping weer in te rekenen.”

foto: Cor Vos

“De andere jongens wisten me in een perfecte positie af te zetten voor de sprint. In de finale werden we nog geteisterd door een flinke regenbui. Het was niet gemakkelijk om de situatie onder controle te krijgen. Ik voelde me gelukkig best goed in de regen en verder verliep alles zoals gepland. Ik wil de volledige ploeg nog maar eens bedanken.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

lo squalo dello Stretto 11 oktober 2022 om 16:34

Goeie titel – erger me kapot aan journalisten die na een overwinning vragen “Ben je blij?”

0
Dark Noise 12 oktober 2022 om 12:58

En is het al volledig doorgedrongen?

0
Stephen 11 oktober 2022 om 17:52

Wat mij betreft worden alle Russen geboycot bij alle sporten.
Doordat de sporters en de sportbonden dan gaan klagen, verhoogt dit de druk op Poetin. Dus UCI: geen Russen meer toelaten tot wedstrijden.

-2
KeesD 11 oktober 2022 om 23:26

Ja, want het is ook heel vanzelfsprekend om in Rusland openlijk kritiek te hebben op het gezag, je komt er ook altijd fluitend mee weg. Man man man. Ook maar meteen alle sporters uit Iran, Qatar en diverse andere streng islamitische landen weigeren net zolang tot er niet meer dagelijks homosexuelen e.d. worden geëxecuteerd?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone